SpaceX

VIDEO: Kakšna katastrofa! Muskovo raketo za na Mars razneslo takoj ob izstrelitvi

R.T.
2. 3. 2020, 11.38
Posodobljeno: 2. 3. 2020, 11.39
Deli članek:

Gromozansko vesoljsko plovilo ameriškega podjetja SpaceX ni imelo časa niti strmoglaviti. Razneslo ga je že ob izstrelitvi

Youtube (NASASpaceFlight)
Takole jo je razneslo in izmaličilo.

Ambicije južnoafriškega izumitelja Elona Muska o kolonizaciji Marsa bodo morale stopiti korak nazaj. Zapletlo se je namreč že pri prvi fazi – izdelavi vesoljskega plovila, rakete, ki bi ljudi sploh lahko ponesla tako daleč.

V okviru projekta Starship, ki razvija mehanizme za potovanje na Mars, je Muskovo podjetje SpaceX opravljalo izstrelitev prototipa vesoljskega plovila, na svojem razvojnem ozemlju Boca Chica v ameriški zvezni državi Teksas. A težave so se pojavile že v prvih sekundah. Takoj po izstrelitvi ogromne rakete je namreč prišlo do eksplozije, ki je prototip popolnoma uničila, železje pa je padlo nazaj na tla, poroča britanski časnik The Independent.

SpaceX se na nesrečo še ni javno odzval, je pa zato bil toliko bolj glasen Musk na twitterju. Takoj po testu je namreč tvitnil: »Torej … kako ste pa vi preživeli noč?« Ob tem je na svojem profilu objavil še nekaj šal na lasten račun in kako bo prototip rakete skupaj zlepil kar z lepilnim trakom.

Profimedia
Gre za posledico njegovega zavajajočega tvitanja, da bo odkupil podjetje in ga umaknil z borze.