Tragedija v Križevcih

FOTO: Vlak avtomobil potiskal 200 metrov po tirih, voznici ni bilo pomoči

S.R.
2. 3. 2020, 11.20
Posodobljeno: 2. 3. 2020, 14.17
Deli članek:

Na železniških tirih v občini Križevci je danes ugasnilo življenje.

Vida Toš / Vestnik.si
Po prvih podatkih je smrt voznice povzročilo neupoštevanje prometne signalizacije in nepazljivost.

Pomurski policisti so malo po 10. uri prejeli obvestilo o prometni nesreči v naselju Boreci v občini Križevci. Kot sporočajo, sta trčila vlak in osebni avtomobil. Zdravnik iz Zdravstvenega doma Ljutomer je na kraju lahko le še potrdil smrt voznice v osebnem vozilu.

Policisti so ugotovili, da je 49-letna voznica, ki se je iz naselja Logarovci skozi naselje Boreci peljala proti glavni cesti, na nezavarovanem železniškem prehodu, označenim z andrejevim križem, brez ustavljanja zapeljala ravno v trenutku, ko je iz Ljutomera proti Radencem pripeljal tovorni vlak. Sledilo je trčenje, vlak pa je avtomobil pred sabo potiskal približno še 200 metrov, pojasnjujejo pri PU Murska Sobota. Poškodbe so bile prehude, 49-letna voznica, ki ni bila pripeta, je umrla na kraju nesreče. Iz vozila so jo s tehničnim posegom rešili gasilci, oživljanje pa ni bilo uspešno. 

Vida Toš / Vestnik.si
Po prvih podatkih je smrt voznice povzročilo neupoštevanje prometne signalizacije in nepazljivost.

Kot poroča portal vestnik.si, ki se opira na besede Srečka Šteinerja, samostojnega policijskega inšpektorja SUP PU Murska Sobota, sicer na tem prehodu zelo pogostih nesreč ne beležijo, k čemur naj bi pripomoglo dejstvo, da po tej železniški progi vlak vozi le v ponedeljek, sredo in petek, še to le enkrat na dan.

Pokojna udeleženka je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah, so še sporočili iz PU Murska Sobota.