Ne upajo iz stanovanj

FOTO: Bolnišnico bodo zgradili v desetih dneh

G.G.
24. 1. 2020, 13.27
Posodobljeno: 24. 1. 2020, 13.38
Deli članek:

Kitajske oblasti so »od sveta odrezale« 20 milijonov prebivalcev Wuhana in še desetih mest, kjer so zabeležili največ primerov koronavirusa.

Profimedia
Ko se dela lotijo Kitajci ...

Okužbo z virusom so doslej potrdili pri 876 ljudeh, 26 jih je umrlo, od tega dva izven province Hubei. Najmlajši umrli je bil star 48 let. Večina umrlih so bili starejši s kroničnimi boleznimi. Med okuženimi jih ima 177 hude znake okužbe, 34 bolnikov pa so doslej pozdravili. Ko bodo prešteli in našli vse zbolele, se bo številka verjetno dvignila na okoli 1500.

Profimedia
Zgradba bo enostavna, saj se mudi.

V Wuhanu, epicentru izbruha virusa, bodo ekspresno zgradili bolnišnico za okoli 1000 oseb. Bolnišnico naj bi odprli 3. februarja.
Prebivalci desetmilijonskega Wuhana so zaskrbljeni. Študent računalništva na univerzi v Wuhanu Daniel Pekarek je za BBC povedal, da s prijatelji ne zapuščajo stanovanj. »Bojim se oditi v telovadnico, bojim se javnih prostorov, le redki zapuščajo stanovanja,« je dejal Pekarek.

Profimedia
Danes so že zravnali teren.

Omejitve niso povsod enake, večini mest pa je skupna ustavitev javnega prevoza, vključno z letališči. Oblasti prebivalcem priporočajo, naj ne odhajajo nikamor. Z območja poročajo tudi o zaporah cest.