Zanimivosti

Cedevita Olimpija bo v Stožicah v nedeljo gostila Koper Primorsko

P.R.
24. 1. 2020, 13.43
Posodobljeno: 24. 1. 2020, 13.43
Deli članek:

Moštvo Cedevite Olimpije bo v nedeljo ob 18.00 v Areni Stožice na slovenskem derbiju 17. kola Lige ABA gostilo Koper Primorsko.

KK Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v nedeljo ob 18.00 na domačem parketu Arene Stožice na slovenskem obračunu 17. kola Lige ABA pomerili s Koper Primorsko, in prav proti oslabljenim koprskim 'tigrom' bodo želeli Zmaji prekiniti niz treh zaporednih regionalnih porazov. Dvoboja med Ljubljančani in Koprčani ne bo možno spremljati v TV prenosu.

Arena Stožice (Ljubljana), nedelja, 26. januar, ob 18.00: 
CEDEVITA OLIMPIJA – KOPER PRIMORSKA (nakup vstopnic)

Ljubljančani so po 16 odigranih kolih v rednem delu Lige ABA še vedno na enem izmed mest, ki vodijo v končnico regionalnega tekmovanja, žal pa so, po tem, ko so na uvodnih devetih tekmah zabeležili kar sedem zmag, nato na zadnjih sedmih obračunih parket štirikrat zapustili sklonjenih glav. Niz slabih rezultatov v zadnjem času za izbrance glavnega trenerja Slavena Rimca še zdaleč ni usoden, toda dejstvo je, da so se preostala moštva nekoliko dvignila v svoji formi, do konca rednega dela pa tako lahko pričakujemo hud boj za mesta, ki vodijo v boj za naslov prvaka Lige ABA.

Po tem, ko je Koper Primorska po odhodu Marka Jagodića Kuridže, Lancea Harrisa, Žana Marka Šiška, Marjana Čakaruna in Stephena Holta, ter glavnega trenerja Jurice Golemca doživela štiri zaporedne poraze, so se aktualni slovenski državni in pokalni prvaki minulo nedeljo vrnili v zmagovalne tirnice z zmago proti novomeški Krki s 67:63. Najbolj učinkovita košarkarja v dresu koprskega moštva sta bila Alen Hodžić z 18 točkami in štirimi podajami, ter Ivan Marinković s 17 točkami in devetimi skoki. Marinković je tudi najbolj učinkovit košarkar Koper Primorske v tej sezoni Lige ABA, saj v povprečju beleži 10,6 točke in 5,7 skoka na obračun.

Koprčani so v sredo odigrali tudi tekmo 16. kola 1. SKL, in na domačem parketu zabeležili zmago z 82:66. Najbolj razpoložen košarkar v vrstah primorskega moštva je bil Ivan Marinković s 17 točkami in štirimi skoki.

Blagajna v Areni Stožice, hkrati pa tudi vrata dvorane, se bosta odprli 60 minut pred začetkom tekme. Vstopnice za ogled obračuna so na voljo na www.shop.olimpija.com, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte. V izogib morebitni gneči na blagajni, vsem navijačem priporočamo, da se na tekmo odpravijo tudi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa, saj se lahko tri ure pred začetkom in tri ure po koncu tekme, z vstopnico vozijo brezplačno.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Koper Primorska je v tem trenutku povsem drugačna ekipa, kot na našem prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni. Na zadnji tekmi Lige ABA z novomeško Krko so Koprčani zabeležili zmago, zato bodo v nedeljo na parket zagotovo stopili izredno motivirani. Mi v obračun vstopamo s serijo porazov, in če se želimo še naprej boriti za mesto v končnici regionalnega tekmovanja, enostavno moramo pokazati karakter, biti boljši, kot do zdaj, in priti do zmage.«

Andrija Stipanović, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Pred nami je izredno pomembna tekma. Po treh zaporednih porazih potrebujemo zmago, ki bi nas približala glavnemu cilju te sezone v Ligi ABA, preboju med najboljše štiri ekipe regionalnega tekmovanja. Koper Primorska je sicer izgubila nekaj ključnih igralcev, a naši nedeljski tekmeci še naprej igrajo zelo dobro košarko. Pričakujem, da bomo na domačem parketu pokazali naš pravi obraz in ob podpori naših navijačev prišli do novega uspeha.«