"Tega, kar je počela ona, ne bi počel za celo Hrvaško"

Kolinda s psičko iz Pantovčaka: kaj bo počela sedaj?

R.T.
7. 1. 2020, 09.20
Posodobljeno: 7. 1. 2020, 12.26
Deli članek:

Na Hrvaškem imajo novega predsednika. To je nekdanji premier iz vrst socialdemokratov Zoran Milanović. Kaj pa bo sedaj počela Grabar-Kitarovićeva?

Facebook
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović s psičko.

Kolinda Grabar- Kitarović je oktobra leta 2018 iz zavetišča za živali med delovnim obiskom v Vitravško-podravski županiji posvojila mešanko Kiko. Psička se je skupaj z lastnico preselila na Pantovčak, mnogi pa se sprašujejo, kaj bo s Kiko sedaj, ko je Grabar-Kitarovićeva izgubila predsedniško bitko in mora zapustiti predsedniško palačo. Novinarji hrvaške spletne strani 24sata pa so iz neuradnih virov izvedeli, da bo psička ostala skupaj z lastnico in se preselila na drugi naslov. 

Oče poln upanja

Čeprav Kolinda ne bo več sedela na predsedniškem stolčku, pa družinski člani niso nič kaj razočarani ali žalostni."Zakaj bi bil žalosten? Saj si ni zlomila noge. Ona je delovna, sposobna, ona bo storila vse. Lahko gre na konec sveta. Jaz tega, kar je ona počela, ne bi počel za celo Hrvaško," je oče Branko Grabar povedal novinarjem hrvaške N1.

Kam sedaj?

Po informacijah 24sata se bo Kolinda sedaj posvetila soprogu Jakovu in družini. "Kolinda Grabar-Kitarović se bo sprva dobro spočila, potem pa napisala še zaključno delo na doktorskem študiju," je za omenjeni portal povedal sogovorec, ki je ostal anonimen in dodal, da bo Grabar-Kitarovićeva, potem ko Milanoviću preda dolžnosti, začela z iskanjem novega delovnega mesta. "Lahko gre, kamor hoče: NATO, Evropska komisija, ..." je še dodal sogovorec. Do tedaj ima Grabar-Kitarovićeva sicer pravico do zahtevka za nadomestilo za državnega uslužbenca.