Iskanje pedofila, ki naj bi ugrabil 12-letnico

Starša ugrabljeni Moniki sporočata, naj bo močna

G.G.
27. 12. 2019, 11.57
Posodobljeno: 27. 12. 2019, 12.22
Deli članek:

V Nišu in okolici se nadaljuje iskanje 12-letne Monike, ki je izginila pred tednom dni. Iščejo tudi serijskega posiljevalca, zloglasnega "brivca iz Malče".

Facebook
Kje je Monika Karimanović?

MUP
Ninoslav Jovanović ali "brivec iz Malče".

"Če smo bili zaskrbljeni prvi dan, se moramo danes prijeti za glavo," je za televzijo RTS povedal Igor Jurič, oče leta 2014 umorjene 15-letne Tijane Jurić in ustanovitelj fundacije "Tijana Jurić". "Premisliti moramo, kaj smo naredili, da se kaj takšnega ne bi zgodilo, kaj smo storili, da najdemo dekle in kaj bomo po zaključku tega primera," je razmišljal Jurić.

Za bralce na kratko obnovimo zgodbo. Srbske oblasti sumijo, da je 12-letno Moniko Karimanović iz Niša ugrabil obsojen posiljevalec in pedofil Ninoslav Jovanović iz vasi Malča, znan tudi pod vzdevkom »brivec iz Malče. Iskanje doslej ni bilo uspešno. Našli so le njeno šolsko torbo, našli pa so tudi suknjič, ki naj bi pripadal Jovanoviću. 

Na terenu je danes več kot 400 policistov, pomagajo tudi lovci, ki poznajo teren, nad njimi vseskozi brni helikopter. Vodja Policijske uprave v Nišu Slaviša Virijević je za Blic povedal, da bodo 12-letnico iskali, dokler je ne najdejo. Pregledali bodo vsak centimeter, obrnili vse ute in hiše na tem območju, tako kot se je v filmu Begunec izrazil detektiv, ki ga je igral Tommy Lee Jones.

Medtem sta se oglasila starša izginulega dekleta, Aleksandra in Robert Karimanović. V čustvenem nagovoru objavljenem na Youtubu sta hčerki poslala besede poguma, naj vzdrži, sta dejala na robu solz, naj bo močna in se vrne domov.