Pogum

Odlikovanje za punco, ki je bratca s telesom obvarovala pred leopardom

R.T.
26. 12. 2019, 18.02
Deli članek:

11-letna deklica, ki je nesebično skočila pred leoparda, da bi obvarovala bratca, je pristala v bolnišnici. A hkrati je postala prava zvezda.

Profimedia
Indijski leopard

Incident se je zgodil oktobra v indijski zvezni državi Uttarakhand. 11-letna Rakhi se je z mamo in mlajšim bratcem Raghavom peš vračala s polja. Opazil jih je leopard. Mačka je ocenila, da je malček najlažji plen in skočila je proti njemu.

Rakhi ni pomišljala. Postavila se je pred bratca, ga objela in leopardu obrnila hrbet. Kljub temu, da je zver s prednjimi šapami tolkla po njej, se Rakhi ni zmedla. Bratca je držala v objemu, dokler niso sosedje slišali klicev na pomoč in pregnali leoparda.

Rakhi je bila hudo poškodovana in v bolnišnico so jo pripeljali v kritičnem stanju. A mlado telo se je borilo kot se je pred tem boril njen duh. Punca je preživela, za pogum pa bo nagrajena. Na indijski dan republike, 26. januarja, bo Rakhi prejela nacionalno odlikovanje za pogum, še pred tem pa bo spoznala poveljnike indijske vojske, indijske mornarice in indijskih zračnih sil. Dekle si namreč želi postati vojakinja.