Zamera

FOTO: Zlatanov kip ostal brez nosu, prstov, nog ...

B.K.
25. 12. 2019, 18.07
Deli članek:

Zlatanu domačini tako zamerijo, da sistematično nadlegujejo njegov kip.

Profimedia

Švedski nogmetni as Zlatan Ibrahimović je mnogo oboževalcev odvrnil s tem, ko je pred kratkim kupil delež nogometnega kluba Hammarby, ki je glavni rival njegovega domačega kluba Malmö. To je njegove oboževalce tako razjarilo, da ga zdaj na vse možne načine nadlegujejo.

Reuters
Zlatan Ibrahimović

To posebej ‘občuti’ njegov kip, ki je bil oktobra postavljen v središču mesta Malmö. Ob otvoritvi je zloglasno neskromni Zlatan dejal: “Ko prideš na Švedsko hočeš videti to, ne pa nekega kipa kralja.”

Pozlačen kip že od samega začetka ni imel miru. Najprej so ga vandali pografitirali z napisom “Judež”, potem so mu preko glave nataknili plastično vrečko, odžagali obe nogi in na roko obesili straniščni pokrov. Mestne oblasti so zato okoli kipa postavile ograjo. No, ta ni zalegla in zdaj je kip ostal celo brez nosu, prsta na nogi, onečedili pa so ga tudi s ptičjimi iztrebki.

Ibrahimović, ki je brez dvoma eden izmed najboljših nogometašev vseh časov, je sicer znan po svojem nebrzdanem temperamentu in arogantnem vedenju. Že večkrat je bil vpleten v pretepe s svojimi soigralci ali rivali. Leta 2004 je med tekmo poškodoval svojega klubskega soigralca v nizozemskem klubu Ajax Rafaela van der Vaarta, v slačilnici pa je udaril soigralca Mido. Ko je igral za Barcelono se je na smrt skregal s selektorjem Pepom Guardiolo, ki ga je zato posodil Milanu. Tam se je med treningom stepel z Oguchijem Onyewujem. Leta 2011 je med tekmo udaril igralca Barija Marca Rossija, leto za tem pa klofutnil igralca Napolija Salvatoreja Aronico. Bližnja srečanja, kjer so zapele pesti ali v zrak poletele noge je imel še s hrvaškim nogometašem Dejanom Lovrenom, Italijanom Antoniem Cassanom in kapetanom reprezentance Ferskih otokov Fróðijem Benjaminsenom. O sebi prav tako rad govori v tretji osebi.