Libanon

Vodja Hezbolaha: korupcijo začnite preganjati pri naših ljudeh

B.K.
12. 11. 2019, 09.49
Posodobljeno: 12. 11. 2019, 10.01
Deli članek:

Vodja Hezbolaha je libanonske tožilce in sodnike pozval, naj s preiskavami korupcijskih dejanj začnejo pri njegovi organizaciji.

Reuters
Vodja Hezbolaha Hasan Nasralah.

Vodja Hezbolaha – šiitske paradržavne organizacije in politične stranke v Libanonu – je libanonske tožilce in sodnike pozval, naj bodo "pogumni" pri pregonu korupcije. Predlagal je, da s preiskavami koruptivnih dejanj začnejo pri ljudeh iz njegove organizacije, poroča katarska televizija Aljazeera.

"Če obstaja primer, povezan s katero koli osebo iz Hezbolaha, ga obravnavajte. Začnite pri nas," je v nagovoru ob šiitskem prazniku dan mučencev dejal 59-letni Hasan Nasralah, ki Hezbolah vodi že od leta 1992. "Naj vas ne bo strah. Zagotavljam vam, da bo Hezbolah spoštoval vaše pobude in vaše delo."

Nasralah je javno spregovoril že četrtič, odkar so Libanon v oktobru zajeli številni ulični prostesti. Čeprav je podpornike Hezbolaha pozval, naj se protestov ne udeležujejo, je šiitski voditelj kasneje dejal, da je protivladno gibanje ustvarilo enotnost ljudstva v zahtevi, da se pokvarjene politike in javne uslužbence pripelje pred roko pravice. "Mislim, da v Libanonu ne moremo več braniti pokvarjenih ljudi," je še dejal v nagovoru.