Zemeljski plaz

Mački sta ju opozorili na veliko nevarnost

R.T.
24. 10. 2019, 13.36
Posodobljeno: 24. 10. 2019, 17.15
Deli članek:

Sever Italije je v preteklih dneh zajelo močno neurje. Reke so narasle in poplavile naselja, nalivi pa so pripomogli k proženju zemeljskih plazov.

Secolo XIX
Porušena hiša, v kateri sta bivala Claudio in Sabrina.

Eden od plazov je že v ponedeljek načel temelje hiše na obrobju mesteca Campo Ligure v zaledju Genove. Claudio Piana je povedal, da z ženo Sabrino najprej nista vedela, da je kaj narobe. Zjutraj sta vstala, nato pa je postala žena pozorna, s čim se igrata njuni mački Simba in Mose. S koščkom odpadlega ometa! Pogledala je na steno in zagledala razpoko.

Claudio in Sabrina nista oklevala. Vzela sta mački, nekaj osebnih stvari in stekla proti avtu. Nista prišla daleč. Avto je obstal na blatni cesti. Pomagali so jima gasilci in ju spravili na varno.

Ko sta bila v avtu, se je povsem porušila njuna hiša. »Če ne bi bilo mačk, bi se nama slabo pisalo,« je za lokalni časnik Secolo XIX povedal Claudio, ki je potožil, da zdaj z ženo nimata ničesar. Nato pa dodal: »Vsaj Simba in Mose sta na varnem.«

Reuters
Po ulicah kraja Castelletto D'Orba razmetani avtomobili.

Neurje je sicer na severu Italije terjalo eno smrtno žrtev, v torek in sredo pa je bilo najhuje na jugu Francijo, kjer je umrli trije ljudje.