Zmanjkalo energije

Policista med lovom za lopovom na cedilu pustila tesla

S.R.
26. 9. 2019, 10.57
Posodobljeno: 26. 9. 2019, 11.06
Deli članek:

Policist v Kaliforniji je moral predčasno končati lov za osumljencem, ko je na cesti obtičal s svojo električno teslo.

YouTube
Policisti v Freemontu jih uporabljajo poskusno.

Na cedilu ga je pustil električni patruljni avto Tesla Model S, a je Jesse Hartman, policist iz Freemonta v Kaliforniji, kjer te avtomobile tudi izdelujejo, pojasnil, da je šlo za človeško napako in ne napako na vozilu. 

S posnetka pogovora med Hartmanom in dipečerjem, ki se je odvil med lovom, je razvidno, da je policist sedel v avtomobilu s prazno baterijo. »Pravkar sem ugotovil, da mi je ostalo le še za 10 kilometrov električne energije ... za teslo moram najti polnilno postajo, da se lahko vrnem.« S tem je bil njegov lov za osumljencem končan, nadaljeval pa ga je njegov policijski tovariš v konvencionalnem avtomobilu. S policije so pozneje pojasnili, da je dramo zakuhal policist, ki je avtomobil uporabljal v prejšnji izmeni, saj ga je po uporabi pozabil priključiti na polnilno postajo. 

Tamkajšnji policisti tesle uporabljajo poskusno. Ugotoviti želijo, ali lahko električni avtomobili tudi pri njihovem delu nadomestijo avtomobile na pogonska goriva. Razen tega incidenta so rezultati vzpodbudni. Načelnik policijske postaje Sean Washington je nedavno dejal, da z njimi »zlahka opravijo 11-urno izmeno, pa v baterijah ostane še nekaj energije.«