Lažno upanje

Družina je užaloščena. Fant, ki se je izdajal za pogrešanega dečka, je lagal

J.P.
5. 4. 2019, 08.50
Posodobljeno: 5. 4. 2019, 09.42
Deli članek:

DNK analiza ne laže. Fant je bivši kaznjenec.

Kaznilnica Belmont
Brian Michael Rini

"Zelo boleče je. Spet podoživljamo tisti usodni dan, za njegovega očeta je to zelo hudo," je dejala dečkova teta Kara Jacobs.

Bivši kaznjenec

Bili so vzhičeni, ko se je na ulicah ameriškega mesta Newport našel fant, ki je trdil, da je pogrešani Timmothy Pitzen. Tamkajšnjim policistom je natvezil, da je ugrabiteljem pobegnil iz Cincinnatija v sosednji zvezni državi Ohiu. DNK analiza je pokazala, da je domnevni najstnik dejansko 23-letni bivši kaznjenec Brian Michael Rini. Kot je dejala dečkova babica Alana Anderson, pretendenta sicer pomilujejo, a nanj niso jezni.

Profimedia
Užaloščena babica Alana Anderson s fotografijo pogrešanega vnuka leta 2011

Timmothy je izginil 11. maja 2011, ko ga je iz šole predčasno vzela njegova mama Amy Fry-Pitzen. Kmalu po tistem si je v motelski sobi vzela življenje, za seboj pa pustila sporočilo, da je fant na varnem, a da ga ne bodo nikoli našli.

Rop, vandalizem, ...

Ni znano, zakaj se je Rini izdajal za pogrešanega dečka. Laganje o kaznivih dejanjih se lahko kaznuje tudi z do 10-letno zaporno kaznijo. Iz zapora v Ohiu, kjer je pristal zaradi ropa, je bil izpuščen 7. marca. Za zapahi je bil 18 mesecev. V njegovi kartoteki je poleg ropa mogoče najti tudi vandalizem in dajanje lažnih informacij policiji.

Njegov brat Jonathon Rini je za Fox 8 dejal, da si zasluži še več let za rešetkami in je pogostokrat prevzel njegovo identiteto, ko mu je šlo za nohte.