Vozniku grozil s smrtjo

Ugrabitelja avtobusa poškropili s solzivcem, 49-letni Kranjčan po aretaciji umrl

J.P./STA
5. 4. 2019, 07.43
Posodobljeno: 5. 4. 2019, 12.03
Deli članek:

Včeraj zvečer je na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa neznanec z grožnjami s smrtjo voznika prisilil, naj zavije s predvidene trase.

Bobo
Napadalec je vozniku grozil z izvijačem (fotografija je arhivska).

Policija je za zdaj potrdila le, da je v dogodku ena oseba tudi umrla. Voznik in potniki naj ne bi bili poškodovani, po neuradnih podatkih naj bi umrl napadalec.

Umrl med zaslišanjem

Na ljubljanski južni obvoznici je bil več ur zaprt priključek Ljubljana - center.

Za spletni portal Siol je spregovoril moški, ki naj bi bil oče potnice, ki je poklicala policijo. Kot je dejal, je približno 50 let star moški svetlih las, rahlo plešast ter oblečen v črno opravo pri Drami v središču Ljubljane vstopil na avtobus 6B. Govoril je slovensko in brez naglasa. Hči je njegovo obnašanje opisala kot nenavadno, saj naj bi jo med vstopanjem odrinil. Dve postaji pozneje, torej pri Tobačni na Viču, naj bi izvlekel izvijač, grozil in od voznika zahteval, da ga odpelje do bencinske črpalke na Barju. Potnikom – po poročanju Siola jih je bilo šest, dva moška in štiri ženske, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa – naj bi grozil, da bo vse pobil in da ima pištolo. Kot se je izkazalo pozneje, je ni imel.

Voznika avtobusa je z izvijačem prisilil, da je zavil proti južni ljubljanski obvoznici.

Ko je voznik z vožnjo v rdečo luč pritegnil pozornost policijske patrulje, ga je ta prehitela tik pred avtocestnim priključkom Ljubljana – center in mu zaprla pot (slabe tri kilometre od postaje pri Drami). Potniki so se izkrcali, ven pa naj bi se pognal tudi storilec. Z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) so moškega izven avtobusa obvladali.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je osumljenec 49-letni Kranjčan. "V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl," so še sporočili.