Pobegnil ugrabiteljem

Tavajoči fant trdi, da je deček, ki je izginil pred sedmimi leti

J.P.
4. 4. 2019, 09.41
Posodobljeno: 4. 4. 2019, 11.16
Deli članek:

Na dečkovem obrazu so bili vidni sledovi nasilja, bil je prestrašen in vznemirjen.

Profimedia
Užaloščena babica Alana Anderson s fotografijo pogrešanega vnuka leta 2011

Na ulicah mesta Newport v ameriški zvezni državi Kentucky je bil opažen 14-letni fant, prestrašen in vznemirjen. Kot poročajo ameriški mediji, naj bi trdil, da je Timmothy Pitzen – deček iz Aurore v Illinoisu, ki je leta 2011 po maminem samomoru brez sledu izginil.

Sodeč po včerajšnjem policijskem poročilu je fant policistom zaupal, da je pobegnil dvema ugrabitelja, ki sta ga sedem let zadrževala proti njegovi volji. Nazadnje je bil ujet v gostišču Red Roof Inn v Cincinnatiju v ameriški zvezni državi Ohio. Ko je dobil priložnost za pobeg, jo je izkoristil. Tek je in tekel ter prečkal zvezno mejo – tako je prišel v Newport.

Sedem let o njen ni bilo ne duha ne sluha

Ena od prebivalk omenjenega mesta, ki je bila v stiku z najstnikom, je za CBS Chicago razkrila, kaj ji je povedal: da je dve uri bežal in da so si ga "podajali približno sedem let".

Pitzen je izginil 11. maja 2011, potem ko ga je v njegovo osnovno šolo v Aurori pripeljal oče. Po takrat šestletnega dečka je prišla njegova mama Amy Fry-Pitzen, ki je učiteljem sporočila, da mora domov zaradi "družinskih zadev". 43-letnica ga je odpeljala na tridnevne počitnice in si vzela življenje v sobi motela v Rockfordu. V motel se je prijavila sama, obdukcija pa je pokazala, da si je sodila sama. Za seboj je pustila sporočilo, v katerem je zapisala, da je njen sin na varnem in da ga "ne boste nikoli našli".

Podobno sporočila tudi mami in možu

Fant, najden v Newportu, je tamkajšnjim policistom dodobra opisal njegova domnevna ugrabitelja ter njuno vozilo. Oba naj bi bila belopolta mišičnjaka s tetovažami. Policisti so fanta najprej odpeljali v lokalno bolnišnico, od koder so ga premestili v otroško bolnišnico v Cincinnatiju, kjer je v oskrbi pristojnih služb. Zaenkrat še ne vedo, če je fant dejansko Timmothy Pitzen. Njegova babica Alana Anderson upa, da se je njen vnuk le našel, a se noče prezgodaj veseliti. "Ničesar nočem reči, dokler ne bomo zagotovo vedeli," je dejala za CBS. Za ABC 7 pa, da je "previdno optimistična", potem ko je izvedela, da se je fant identificiral kot Timmothy. Pred smrtjo ji je hčer poslala sporočilo, da je sina odpeljala nekam na varno, kjer bodo zanj dobro poskrbeli. Zapisala je tudi, da je ne bi mogla odvrniti od njene namere.

Pokojničin mož James Pitzen ni zanikal, da sta z ženo imela težave, a ga je novica o njeni smrti vseeno presunila. Pred smrtjo naj bi ga poklicala, da sin pripada njej, a da je z njim vse v redu in da je na varnem. Vseeno je bil prepričan, da je njegov sin še živ, saj da mu mama ne bi nikoli škodovala.