Voajerizem

Na skrivaj snemali goste v hotelih in dogajanje predvajali v živo

S.R.
21. 3. 2019, 14.44
Posodobljeno: 21. 3. 2019, 14.52
Deli članek:

Vas je v hotelski sobi že kdaj spreletel občutek, da za vami nekdo vohuni oziroma vas na skrivaj snema?

KNPA
Gostje jih niso opazili.

Točno to se je zgodilo približno 1600 gostom v 42 različnih hotelskih sobah po vsej Južni Koreji. A zlikovci teh žrtev niso samo snemali, temveč so dogajanje za štirimi stenami v živo predvajali na spletu.

Majčkene kamere s premerom pičlega milimetra so bile skrite v vtičnicah, televizijskih zaslonih, držalih za sušilce za lase in raznih drugih predmetih v 30 manjših hotelih po državi. Zaradi velikosti in strateške postavitve so leče teh kamer očem večine gostov ostale skrite, ali pa so menili, da se le del aparata. 

Kamere so obratovale med 24. novembrom 2018 in 2. marcem letos, dogajanje pa je bilo mogoče v živo spremljati na spletnem mestu, ki se ponaša z več kot 4000 člani, od katerih jih je 97 za dostop do dodatnih funkcij mesečno plačevalo slabih 40 evrov članarine. 

Kot poroča CNN, je policija v povezavi s primerom aretirala dve osebi, v središču preiskave pa se je znašel še en par. Grozi jim do pet let zaporne kazni. Zaenkrat kaže, da lastniki hotelov v kaznivem dejanju niso sodelovali.