Upor

Škandalozno! 24-letni vratar Chelsea ni upošteval trenerja! Sarri nemočno obsedel, zdaj trdi, da je šlo za nesporazum!?

G.G.
24. 2. 2019, 20.57
Posodobljeno: 24. 2. 2019, 21.32
Deli članek:

V finalu angleškega ligaškega pokala se je pripetilo nekaj komaj neverjetnega. Sramotnega.

Reuters
Kaj se bo zgodilo jutri? Bo Sarri še trener Chelsea?

Ob rezultatu 0:0 in dvema minutama do zaključka podaljška je trener Chelsea Maurizio Sarri namereval zamenjati vratarja Kepo Arrizabalago. Italijanski strateg je nameraval v igro poslati izkušenega Willya Caballera, taktična zamenjava za enajstmetrovke. Toda, kaj takšnega, Kepa se je uprl. Čeprav je imel četrti sodnik tablo že v roki, Kepa ni želel zapustiti igrišča. Sarri je besnel in metal plastenke, spodkopana je bila njegova avtoriteta. Kapetan David Luiz je kolegu vratarju sicer neodločno rekel, naj gre z igrišča, toda Kepa je trmasto stal med vratnicama. Sarri je rohnel, Antonio Rudiger ga je komaj zadrževal, da ni stekel do Kepe, a ta ga ni upošteval.

Sarri je nemočno obsedel na klopi in spremljal izvajanje enajstmetrovk. Kepa bi moral obraniti strel Sergiu Agüeru, je pa obranil strel Leroyu Saneju, kar pa ni bilo dovolj, saj sta dva njegova kolega zgrešila.

Žalostni Sarri je po podelitvi medalj takoj odšel z igrišča, na družabnih omrežjih pa se je razvnela debata o dogajanju. Nekdanji izvrstni napadalec Chris Sutton meni, da bi moralo vodstvo Chelsea Kepo nagnati, odpustiti.

Profimedia
Kepa Arrizabalaga ni upošteval trenerja.

Nesporazum?

Po tekmi je Sarri poskušal umiriti strasti. Dejal je, da je prišlo do nesporazuma. Fizioterapevt naj bi mu javil, da je Kepa poškodovan in da ga je treba zamenjati, Kepa pa da je trdil, da je z njim vse v redu in da lahko nadaljuje s tekmo. Italijan pravi, da Kepa ne bo sankcioniran in da še ima avtoriteto. 

Kakorkoli, incident bo gotovo še odmeval in dodatno razburkal ne najbolj vzpodbutno vzdušje pri Chelseaju.

Spodaj navajamo nekaj odzivov.