Dovolj je bilo

Slovo Vonnove: "Nisem Tom Brady in ne morem zmagovati do nezavesti"

T.L.
6. 2. 2019, 09.28
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 09.35
Deli članek:

V nedeljo se bo zadnjič spustila po tekmovalni progi, nato se bo posvetila poslu in ustvarjanju družine.

Reuters
Lindsey Vonn

Dovolj je bilo. Lindsey Vonn je pred dnevi napovedala slovo profesionalni smučarski karieri, po včerajšnjem padcu pa je ponovila, da bo v nedeljo odpeljala zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu, čemur sledi slovo od aktivne športne kariere. Vonnova se že dlje časa bori s poškodbami, težave ji povzroča predvsem koleno. In kaj bo počela po koncu športne kariere? Napovedala je, da se vrgla v poslovne vode.  

"Čaka me veliko stvari, ki se jih lahko veselim. K poslu bom pristopila podobno kot k smučanju. Delala bom enako resno in zelo marljivo. Upam, da bodo lahko zame dejali: 'Nekoč je bila smučarka, zdaj pa je uspešna poslovna ženska.' Naslednja faza je, da se prebijem v svetu," je napovedala Vonnova.

Američanka namerava ustvariti družino z dolgoletnim partnerjem, nekdanjim smučarjem P.K. Subbanom. Na vprašanje, kako si želi, da si jo ljudje zapomnijo, je odgovorila: "Želela bi, da se me spomnijo kot nekoga, ki je bil več kot smučar. Upam, da sem bila dobra vodja kolegicam in drugim dekletom, ki prihajajo, da sem jim pokazala, da je vse mogoče. Razumite, da je vse mogoče, če v to vlagate dovolj napora."

"Rada delam to, kar delam, rada zmagujem, še bolj pa imam rada hitrost in vznemirjenje, ki spremlja tekmovanja. rada imam smuk, ker rada premikam svoje meje. Ampak to ni zdrav šport, zelo veliko je padcev. Če želite biti zdravi, raje izberite drug šport. Poleg tega sem se vračala po zelo veliko poškodbah in več od tega enostavno ne zmorem. Nisem Tom Brady in ne morem zmagovati do nezavesti,"je pojasnila Vonnova ob slovesu.