Velik naval

Mleto meso po 99 centov: po petih dneh "izropano" trgovino zaprli

T.L.
6. 2. 2019, 08.56
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 11.21
Deli članek:

Prva ruska trgovska veriga, ki ponuja izdelke po izredno nizkih cenah tudi v Nemčiji, je očitno pravi hit: v Leipzigu so razprodali vse zaloge in so morali začasno zapreti vrata.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Torgservis, prva ruska veriga trgovin na zahodnoevropskem trgu, je po komaj pet dneh morala zapreti trgovino Mere, ki so jo odprli v nemškem Leipzigu. Razlog? Razprodali so vse zaloge. 

Torgservis je minulo sredo odprl prvo trgovino v vzhodnem delu Nemčije. Njihov glavni adut so nizke cene, ki so nižje od cen v največjih nemških diskontih, kot so Lidl, Aldi in Norma. Primer: pol kile mletega mesa stane 99 centov.

"Dragi kupci, zaradi velikega povpraševanja je naša podružnica zaprta 4. in 5. februarja. Hitro smo se odzvali, ampak tudi naši dobavitelji potrebujejo nekaj časa, da napolnijo police. Z najnižjimi cenami smo znova odprti 6. februarja od 9. ure naprej," so zapisali v sporočilu, ki je zadnje dni čakalo kupce na vratih trgovine

V nekaterih nemških medijih pa uradnemu pojasnilu ne verjamejo povsem. Sumijo, da so trgovino zaprli, ker morda niso dosegali standardov kvalitete, ki jih predpisujejo strogi evropski zakoni. V Torgservisu odgovarjajo, da vsi njihovi proizvodi dosegajo standarde EU in da večina izdelkov - poleg Nemčije - izvira iz dveh sosednjih držav, Poljske in Češke.  

Torgservis želi v Nemčiji odpreti okoli 100 trgovin, načrtujejo pa širitev v Romunijo in Poljsko.