Treščila v tla

VIDEO: Neverjeten manever strmoglavljenih pilotov preprečil katastrofo

R.T.
5. 2. 2019, 13.35
Posodobljeno: 5. 2. 2019, 13.39
Deli članek:

Prebivalci perujske prestolnice so bili priča nenavadni letalski nesreči, ki sta jo omilila spretna pilota.

Youtube
K sreči so jo vsi odnesli brez večjih poškodb.

Manjše letalo CH2000, namenjeno treningu vojaških pilotov, je v ponedeljek dopoldan po lokalnem času trdo treščilo v tla, na eno izmed ulic perujske prestolnice Lima.

Pilota sta se zaradi neznane tehnične napake morala sredi leta obrniti, vendar jima zrakoplova ni uspelo pripeljati nazaj do vojaškega letališča. Letalo je med potjo začelo izgubljati višino in prisiljena sta bila zasilno pristati kar na ulici.

Preden je treščilo med parkirane avtomobile, se je letalo ujelo še v napeljavo, potrgalo kable in zrušilo drog javne razsvetljave.

Na kraj so prihiteli reševalci in gasilci, ki so se bali najhujšega. Letalo je namreč strmoglavilo nad urbanim delom mesta in treščilo v obljudeno ulico. A žrtev vendarle ni bilo. Ne le, da sta se pilota uspela izogniti ljudem, ki so v tistem času hodili po ulici, prav tako sta jo sama odnesla le z nekaj praskami.

"Kljub vsemui sta izvedla manever, s katerim sta preprečila žrtve. V nesreči sta bila poškodovana le dva parkirana avtomobila," je novinarjem povedal policijski načelnik Maro Arata.