Trdil, da je padel sam

Prišel na pomoč sorodniku in trčil vanj

T.L.
5. 2. 2019, 13.09
Posodobljeno: 5. 2. 2019, 13.19
Deli članek:

24-letnik je policistom trdil, da je padel sam. Niso mu verjeli.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nedeljo dopoldan so ptujski policisti sprejeli obvestilo, da v Splošni bolnišnici Ptuj zdravniško pomoč iskal24-letni moški, ki je imel poškodovani obe nogi in glavo in je trdil da je sam padel, čeprav so poškodbe kazale na to, da je bil udeležen v prometni nesreči. Ko so policisti po operaciji še isti dan popoldan z njim opravili pogovor, je vztrajal pri svoji "zgodbi" o padcu.

Policisti pa mu niso verjeli, zato so pričeli intenzivno policijsko preiskavo. Včeraj so tako ugotovili, da je do opisanih poškodb prišlo v nedeljo okoli 4. ure, in sicer na razmočenem in utrjenem delu kmetijske površine v Markovcih. Izkazalo se je, da je 24-letnik s svojim osebnim avtomobilom obtičal v blatu in na pomoč poklical svojega 20-letnega sorodnika, da bi ga izvlekel iz njega. Ko se je slednji pripeljal na kraj, je z vozilom trčil v 24-letnika, ki je stal ob zadnjem delu svojega vozila. Po trčenju je poškodovanega sam odpeljal v SB Ptuj. Poškodbe, ki jih je v trčenju dobil 24-letnik, so opredeljene kot hude.

Ker je do poškodbe prišlo na površini, ki ni namenjena javnemu cestnemu prometu, se dogodek ne šteje za prometno nesrečo. Policisti bodo zato 20-letnika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe.