Tragedija

Otrok doma našel pištolo, z njo v glavo ustrelil nosečo mamo

R.T.
4. 2. 2019, 14.44
Posodobljeno: 4. 2. 2019, 14.48
Deli članek:

Kje drugje kot v Združenih državah Amerike.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

4-letni deček iz ameriške zvezne države Washington je v soboto pod posteljo staršev našel nabito pištolo. Pograbil jo je, z njo prišel v dnevno sobo, kjer sta na kavču sedela njegova starša, ter mamo ustrelil v glavo, poroča kanadska televizija CTV.

27-letno mamo so hudo poškodovano prepeljali v bolnišnico. Po dnevu intenzivne nege je njeno stanje zdaj stabilno. Žrtev je sicer v osmem mesecu nosečnosti.

Dečkov oče je policistom razložil, da je orožje kupil "za lastno varnost". Ker pištole ni pravilno hranil, bi ga po novo sprejeti zakonodaji lahko doletela kazen, a zakon bo začel veljati šele julija.

Nenamerno streljanje, pri katerem so strelci otroci, ni v ZDA sicer nič nenavadnega. Liberalna zakonodaja namreč omogoča relativno lahko nabavo strelnega orožja, njegove hrambe pa na federalnem nivoju ne predpisuje. Tako otroci mnogokrat z lahkoto pridejo do orožja, za katerega mislijo, da je igrača. Od leta 2015 so tako zabeležili najmanj 1054 nenamernih streljanj pri katerih so bili strelci otroci. Od tega se jih je 415 končalo s smrtjo. Samo letos so zabeležili že najmanj 18 tovrstnih streljanj, osem jih je bilo usodnih.