Šok na stranišču

FOTO: Ko je sedla na školjko, jo je v tazadnjo ugriznil ogromen piton

R.T.
25. 1. 2019, 08.33
Deli članek:

»Skočila je s sedala,« je dogajanje na stranišču povzela lovka na plazilce Jasmine Zeleny.

Jasmine Zeleny
Izvlekla je 1,5 metra dolgega pitona.

59-letna Helen Richards je v torek pri sorodnikih v avstralskem Brisbaneu doživela pravo nočno grozo. V trdi temi jo je na stranišču v tazadnjo ugriznil 1,5 metra dolg diamantni piton. Gre sicer za nestrupeno kačo, a je na zadnjici nesrečne dame vendarle pustila sledi ugriza. Psihološka rana bo bržkone še večja. 

Na pomoč ji je priskočila lovka na plazilce Jasmine Zeleny, ki je pojasnila, da se kače v tej peklenski vročini, s katero se v zadnjih tednih srečujejo v Avstraliji, rade zatečejo v hladne in vlažne prostore. Pravi, da je kača v stranišču iskala vodo in nič drugega, poroča britanski BBC.

Jasmine Zeleny
Tako je ždel v vodi.

»S spuščenimi hlačami sem skočila, se obrnila in zagledala nekaj, kar je izgledalo kot avstralska kačjevratka (op. a. najbolj znana in razširjena sladkovodna želva v Avstraliji), ki se je skrila nazaj v školjko,« je dogajanje po ugrizu opisala Richardsova. »Preden sem tja prispela sama, je kačo že zaprla s pokrovom in se pomirila,« pa je dejala Zelenyjeva ter dodala, da so diamantni pitoni sicer razmeroma nenevarni in da ji je manjšo rano oskrbela z antiseptikom. »Kača se je prestrašila, saj ji je Helen, ko je sedla, zaprla izhod. Napadla je iz strahu,« je še pojasnila lovka na plazilce.