Srečanje zvezdnikov

FOTO: Luka Dončić "prinesel srečo" Anžetu Kopitarju

T.L./STA
18. 1. 2019, 08.54
Posodobljeno: 18. 1. 2019, 08.59
Deli članek:

Kralji so premagali teksaške zvezde z 2:1, s čimer so splezali iz NHL-kleti, saj niso več najslabša ekipa prvenstva NHL.

twitter
Oba sta bila nasmejana do ušes.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL gostovali v Dallasu, kjer v ligi NBA domuje in uspešno igra njegov rojak, Luka Dončić, ki si je ogledal tekmo. Kralji so premagali teksaške zvezde z 2:1, s čimer so splezali iz NHL-kleti, saj niso več najslabša ekipa prvenstva NHL.

Lukov obisk so zabeležili tudi v Anžetovem klubu, kjer so na twitterju zapisali, da upajo, da sta se fanta po tekmi uspela pogovoriti. In sta se. Anže Kopitar je na twitterju objavil fotografijo, na kateri si nasmejana zvezdnika izmenjala dresa. Po novem bo imel Dončić dres kraljev s svojim imenom, Kopitar pa je v dar prejel Dončićevo 77-ico.

Dončiću so pred tekmo domači hokejisti podarili zeleni dres s številko 77, a jim tudi to ni pomagalo do zmage na Kopitarjevo ekipo, čeprav je Luka sedel na tribuni sedel oblečen v zeleno, pri čemer so ga hokejski navijači navdušeno pospremili z gromkim aplavzom.

In kaj se je dogajalo na ledu? 

Dustin Brown je dosegel redek gol kraljev z igralcem več v uvodni tretjini, vratar Jack Campbell pa je zbral 29 obramb, od tega 17 v zadnji tretjini. Malo je manjkalo, da bi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, a ga je minuto pred koncem tekme premagal Esa Lindell. Za vodstvo z 2:0 je za goste v drugi tretjini zadel Carl Hagelin.

Malo več kot 20 minut je na ledu preživel tudi Kopitar, v tem času pa je proti vratom Dallasa sprožil tri strele, a ostal brez točke.

Los Angeles Kings sicer tudi po današnji zmagi nad zvezdami, ki so izgubile še četrto tekmo zapored, ostajajo najslabša ekipa pacifiške skupine, a so v skupnem točkovanju lige preskočili kar dve ekipi, Chicago in Ottawo. Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo pri Colorado Avalanche končali gostovanje treh tekem.