Cannibal Corpse

V hiši 'težkega metalca' našli 82 kosov orožja in tri lobanje

R.T.
27. 12. 2018, 14.40
Posodobljeno: 27. 12. 2018, 14.48
Deli članek:

Policija je preiskala dom kitarista znane metalske skupine in našla neverjetno količino orožja. Ter tri lobanje.

Profimedia
Cannibal Corpse

Kitarista znane metalske skupine Cannibal Corpse Pata O'Briena je ameriška policija aretirala 10. decembra, ker je vdrl v sosedovo stanovanje in napadel tam živečo žensko. Nalog za preiskavo njegovega doma so pridobili po tem, ko je v njem izbruhnil požar.

Med preiskavo so v hiši našli zajetno količino orožja: približno 20 pištol, 10 polavtomatskih pušk in 50 šibrovk. Za večino orožja ima O'Brien sicer dovoljenje, izjema je najmanj ena šibrovka, kateri je prirezal cev, saj tako ne odgovarja več varnostnim standardom.

Mugshot
Pat O'Brien ob aretaciji.

O'Brien si je lastil tudi dva metalca ognja, več tisoč nabojev za svoje orožje in dve eksplozivni napravi. Policija je ob tem zasegla še več hladnega orožja in, morda najbolj zanimivo, tri lobanje neznanega izvora.

Metalcu je očitno zatajil zdrav razum, saj je na dan aretacije oborožen vdrl v sosednjo hišo, na tla spravil tam stanujočo žensko in kričal, da so na Zemlji pristali nezemljani. Policisti so ga iz nedolžne žrtve spravili s pomočjo električnega paralizatorja, ki so ga morali, zaradi njegovega upiranja aretaciji in napada na enega izmed policistov, uporabiti večkrat.

Po aretaciji je iz neznanega razloga zagorelo v njegovi hiši, ogenj pa se je razširil v sobo, kjer je hranil orožje, zaradi česar je prišlo do večje eksplozije.