Dobrotniki

Revni mladenič trčil v tri ferrarije! Kako bo plačal 350 tisoč evrov škode?

R.T.
19. 12. 2018, 15.42
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 15.51
Deli članek:

Družina 20-letnega Tajvanca ni premožna. Sami ne zmorejo plačati odškodnine. Ko so je po spletu razširila njegova zgodba, so se našli donatorji.

New Taipei City Police Department
Dva od treh poškodovanih ferrarijev.

Ko je ob treh ponoči mladi Tajvanec Lin Chin-hsiang prišel domov iz naporne službe v restavraciji, mu je mati potožila, da se ne počuti najbolje. Kljub nemogoči uri bi morala do nekega templja odnesti poseben denar za pokojne, ki ga potem v svetiščih sežgejo, da bi ga lahko koristili njihovi umrli sorodniki v onstranstvu.

20-letni sin, ki se je lani odrekel študiju, da bi lahko finančno pomagal družini, ji je pomagal. Na poti do templja je zaspal za volanom in povzročil komaj verjetno prometno nesrečo. Trčil je v tri parkirane ferrarije. Škodo so ocenili na okoli 350.000 evrov.

Kje naj dobi takšen znesek? Zgodba je zaokrožila po medijih in družabnih omrežjih, fant se je mnogim zasmilil. V zadnjih dneh je pristojna policija postaja v Taipeh Cityu prejela več klicev ljudi, ki so poizvedovali, kam naj nakažejo denar za pomoč 20-letnemu nesrečniku.

Doslej je Lin prejel že več kot 100 donacij. Najnižja je v višini treh evrov, najvišja pa znaša okoli 5000 evrov. Skupaj je nabral okoli 20.000 evrov. Manjka pa še precej.

Lastniki ferrarijev vztrajajo pri odškodnini, saj, kot trdijo, so trdo delali, da so si lahko privoščili luksuzni avtomobil. So pa pripravljeni na dogovor, na plačilo po obrokih, hkrati pa bodo poskušali čim več iztržiti od zavarovalnic.