Pokorila si je konkurenco

Prva Izjava Ilke Štuhec: Vedela sem, da me ne sme zajeti panika

T.L./STA
19. 12. 2018, 13.39
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 14.45
Deli članek:

Napaka v bližini kameljih grbin jo je skoraj stala zmage in stopničk.

Reuters
Ilka Štuhec je junakinja smučarskega sveta

Ilka Štuhec si je v 24 urah pokorila ženski smučarski svet. V veliki vrnitvi po poškodbi je v manj kot 24 urah najprej zmagala na smuku za svetovni pokal alpskih smučark, nato pa je popolno vrnitev po poškodbi v slogu največjih šampionk kronala še z najhitrejšo vožnjo za zmago na superveleslalomu za popolni dvojček zmag na progi Saslong v Dolomitih.

"Smučala sem sproščeno, še vedno z napakami, a je kot kaže bilo dovolj. Na startu sem sicer malo sama sebe prestrašila pri poganjanju, ker sem se malo preveč nagnila na stran in sem se skoraj prekucnila, ampak sem potem bila okej. Imela sem vse informacije s proge, kje moram tempirati in dodajati. Sem odpeljala tako, kot znam," je bila prva izjava dvojne zmagovalke Val Gardene za Val 202.

Napaka v bližini kameljih grbin jo je skoraj stala zmage in stopničk. "Tam, kjer se mi je pripetila napaka in sem bila res pozna, sem vedela, da me ne sme zajeti panika, da moram nesti s sabo čim več hitrosti in potem dobro zadeti smer na skoku in oddelati še vse te zavoje do cilja. Malo sem bila presenečena v cilju, sploh, ko sem videla, kako skupaj smo. Super," je dejala najboljša slovenska alpska smučarka po Tini Maze.

"Danes so se stotinke izšle meni v prid, drugič se bodo mogoče komu drugemu. Vsekakor noro," je še povedala tekmovalka, ki je nove preizkušnje čakajo v novem letu. "Sezona je še dolga, čaka me priprava na januarske tekme, ampak mislim, da bodo prihajajoči prazniki zelo v redu," je sklenila velemojstrica na grbinah Saslonga.

Štuhčeva je z devetimi zmagami v svetovnem pokalu presegla dosežek legendarnega Bojana Križaja, za dve zmagi pa je izboljšala dosežek Mateje Svet. Več zmag od Štuhčeve ima od Slovenk in Slovencev v svetovnem pokalu le Tina Maze, ki jih je v karieri nanizala kar 26.