Specialist iz Beograda

Sarajevo: zaradi žene člana predsedstva izpraznili bolnišnico?

J.P.
4. 11. 2018, 10.46
Posodobljeno: 4. 11. 2018, 10.46
Deli članek:

Zaposleni so morali zapustiti sarajevski klinični center.

Profimedia
Poseg naj bi trajal več kot osem ur (fotografija je simbolična).

Kot smo poročali, so v četrtek v skrivnostnih okoliščinah izpraznili oddelek za plastično kirurgijo v sarajevskem kliničnem centru.

Evakuacija zaposlenih se je pričela ob približno 15. uri, ko so vsem zaposlenim na oddelku zaukazali, naj končajo z delom in odidejo domov. Nato naj bi v 7. nadstropje kliničnega centra prispela še številčna ekipa zdravnikov s sodelavci z enim najboljših plastičnih kirurgov iz Beograda na čelu. Tem so družbo delali dr. Dželaludin Junuzović, predstojnik oddelka za kirurgijo, dr. Amela Katica-Mulalić, predstojnica oddelka za anestezijo, Muvedeta Butmir-Čedić, vodja računovodstva in glavna medicinska sestra Ernela Eminović. Bosanski časnik Avaz je poročal, da je omenjeni kirurg izvedel zapleteno operacijo, ki je trajala več ur.

Vest se je razširila, od takrat pa se celotni Balkan sprašuje, kdo je bil skrivnostni bolnik.

Direktorica kliničnega centra?

Zdaj se govori, da naj bi poseg trajal več kot osem ur, pred samim začetkom pa naj bi se pred kliničnim centrom pojavil konvoj avtomobilov in telesni stražarji, ki običajno spremljajo politike. V bližini naj bi bil parkiran tudi avtomobil neimenovanega člana Predsedstva Bosne in Hercegovine, piše Avaz. Ta poroča tudi, da to ni prvič, da so v sarajevskem kliničnem centru operativni poseg izvedli tuji zdravniki.

Kdo naj bi torej bil skrivnostni bolnik? Omenjeni časnik ugiba, da bi to lahko bila Sebija Izetbegović, direktorica sarajevskega kliničnega centra in žena Bakira Izetbegovića, ki je na nedavnih volitvah kandidirala za poslanko.