Groza na letalu

FOTO: To so posledice dramatičnega leta skozi neurje z debelo točo

S.R.
1. 11. 2018, 09.11
Posodobljeno: 1. 11. 2018, 09.15
Deli članek:

Letalo, je poletelo skozi hudo neurje, so prerešetali ledeni izstrelki.

Facebook
Tako je toča poškodovala pilotsko kabino.

Potniki na letalu Airbus A320 letalske družbe Latam iz Čila imajo za seboj grozljivo izkušnjo. Letalo je v sredo iz brazilskega mesta Guarulhos letelo v čilsko prestolnico Santiago, a je moralo zaradi silovitega neurja zasilno pristati v Argentini.

Kot so pojasnili potniki, je pilot prek zvočnika nenadoma oznanil, da bodo leteli skozi območje turbulence, in velel, da morajo uporabiti varnostne pasove. Letalo je nato začelo hitro izgubljati višino in se spustilo za kar 1000 metrov. »Čutiti je bilo zelo nasilno tresenje, kot bi bili v prostem padu, potnike, ki so kričali in jokali, pa je zajela panika,« je za argentinsko televizijo pojasnil eden od potnikov. Pilot je malo po tej grozljivki potnikom sporočil, da bodo letalo iz varnostnih razlogov preusmerili na letališče v Buenos Airesu.

Posledice, ki jih je debela toča pustila na letalu, so razvidne iz spodnjih fotografij. Eden od strokovnjakov za letalsko varnost je za medije pojasnil, da potniki kljub povsem obtolčenemu nosu letala in poškodbam na pilotski kabini niso bili v nevarnosti.