Vse za piščanca

VIDEO in FOTO: Od ranega jutra so čakali, da trgovec odpre svoja vrata, sledil je kaos

S.R.
11. 10. 2018, 14.03
Posodobljeno: 11. 10. 2018, 14.27
Deli članek:

Srbi so na ta dan čakali več let. V trgovine so se nemudoma zgrnile množice, domala bi prišlo celo do pretepov.

Twitter/aleksandar
Perjad je šla dobro v promet.

Lidl je po več letih čakanja danes svoja vrata odprl še v Srbiji. Pred 16 prodajalnami, kolikor jih je do danes postavil nemški velikan, so se že ob zori začele nabirati vrste. Obljube o poceni piščancu in ostalih dobrotah so bile preprosto preveč mikavne. Eno od prodajaln v Beogradu, kjer je Lidl sicer odprl pet trgovin, je zjutraj slovesno odprl sam srbski predsednik Aleksandar Vučić, kaj hitro pa se je tja po nakupih odpravil tudi župan prestolnice Zoran Radojičić.

Zvezda večera piščanec

Da je v promet najbolj šla poceni perjad, je za srbski časnik Blic razkril tudi Pero Mitrović, ki je pojasnil, da je »malo opazoval dogajanje, nato pa so mu pozornost pritegnili ti vabljivi piščanci.« Dodal je, da sta se s soprogo kot zadnja v vrsti pred trgovino postavila že ob 6. uri zjutraj. Po poročanju časnika se je neka Beograjčanka hvalisala, da je kupila kar 30 piščancev, nek gospod iz Novega Sada pa naj bi trgovino zapustil opremljen s 500 kilogrami sladkorja. Perjad je zvezda »večera« z razlogom, saj jo Lidl v Srbiji danes prodaja po akcijski ceni. Kilogram denimo stane 120 dinarjev (1 evro). Tudi sladkor gre za med, kilogram ga je namreč mogoče kupiti s pičlimi 44 dinarji v žepu (0,37 evra).

Skoraj bi se stepli

Bolj dramatično je bilo v Nišu, kjer so se potrošniki po trgovini gnetli z vozički, polnimi piščancev in banan. Teh so nekateri v vozičke naložili tudi po 10 kilogramov in več. Kmalu bi prišlo celo do pretepov, poroča časnik Kurir, pri čemer je do vroče krvi prihajalo zlasti zjutraj, pred in med otvoritvijo, ko so določeni posamezniki poskušali preskočiti vrsto. Dolge vrste, ki so se kot kače vile izpred Lidlovih prodajaln, je kot kaže zakrivila tudi dezinformacija, da bo v nekem trenutku tekom dneva sladkor mogoče kupiti tudi za boren 1 dinar na kilogram.

V Vojvodini »po nemško«

Bolj mirno je bilo v Novem Sadu v Vojvodini, kjer so potrošniki od ranega jutra »po nemško« stali v vrsti in mirno čakali. Zabeležili niso nobenega incidenta, je pa pozneje završalo v prestolnici. Za nekoliko drame je namreč poskrbela informacija, da je eden od Lidlovih prodajalcev pristal na urgenci. Bila je resnična, a se je po poročanju Blica tam znašel zgolj zaradi slabosti. »Gre za kroničnega bolnika,« so potrdili v bolnišnici in dodali, da so ga po diagnostičnem pregledu domov odpustili v »dobrem stanju.« Ni torej šlo za kakršne koli poškodbe.