Maybot

VIDEO: Theresa May - nerodna političarka ali plesni genij?

R.T.
4. 10. 2018, 11.48
Posodobljeno: 4. 10. 2018, 11.52
Deli članek:

Pod drobnogled smo vzeli plesne gibe britanske premierke.

The Times/News Licensing, Profimedia
Plesna kraljica Theresa May.

Prva ministrica Združenega kraljestva Theresa May je znana po svojem populističnem načinu vodenja, zmedenem pristopu do reševanja britanskega izstopa iz Evropske unije in ... po edinstvenih plesnih gibih.

Mayeva, ki je prva ženska na čelu Združenega kraljestva, odkar je konec leta iz premierske funkcije 1990 odstopila zloglasna Margaret Thatcher, svetovni javnosti ni poznana kot spretna političarka, čeprav se na vrhu britanske politike drži že dobri dve leti in to v času, ko so politične vode zaradi Brexita močno razburkane. Je pa zato bolj poznana po neverjetnih plesnih gibih, ki spominjajo na premikanje robota. Nič čudnega torej, da je dobila vzdevek Maybot.

Premierka se svoje nerodnosti pri plesu očitno malce zaveda, saj se je včeraj na konferenci Konzervativne stranke poslužila malce samoironije in samozavestno priplesala na oder.

Njeni gibi pa so tako prevzeli javnost, da jo sedaj nekateri celo posnemajo. Med njimi sta tudi nekdanja voditelja priljubljene avtomobilske televizijske oddaje Top Gear Jeremy Clarkson in James May. Ali jima je uspelo doseči nivo Mayeve, ocenite sami.