podjetno

Stric za najem ali kako se znebiti nasilnežev v šoli

R.T.
19. 9. 2018, 09.17
Posodobljeno: 19. 9. 2018, 09.35
Deli članek:

Storitev "najemi strica" postaja vedno večja poslovna uspešnica v Južni Koreji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Korejski šolarji se vedno bolj pogosto srečujejo z ustrahovanjem in nasiljem, s strani njihovih starejših ali močnejših sošolcev. Nič kaj nenavadno, če vzamemo v zakup, da gre za deželo v kateri so še vedno prisotne trdni konfucijanski vzgojni prijemi.

A ustrahovanje ima lahko grozne posledice, zato skušajo starši na takšne in drugačne načine svoje otroke obvarovati pred nasilneži.

Dobri stari dnevi, ko so starši sami prišli v šolo in ukrepali, če je nekdo ustrahoval njihovega otroka pa so žal mimo. Iznajdljivi južnokorejci so sedaj iz tega naredili donosen posel, poroča portal Yomyomf.

Storitev, ki se imenuje stric za najem, ponuja na videz nevarne moške srednjih let, ki lahko otrokom pomagajo pri boju z nasilneži. Družina najame 'strica', ta otroka odpelje v šolo in okara morebitne ustrahovalce in nasilneže. Ta storitev pa starše kar udari po žepu. Stane namreč od 400.000 južnokrejskih wonov (dobrih 300 evrov) na dan.

A to še ni vse! Za dodatnih 100.000 wonov bo najetei 'stric' zbral dokaze o ustrahovanju, jih odnesel v šolo in zagrozil, da bo začel uradni postopek pri upravi šole, če učitelji ne bodo urgirali.

Elitni paket, ki bo starše po žepu udaril za kar 2 milijona wonov (dobrih 1.500 evrov), pa vsebuje še možnost, da 'stric' obišče delovno mesto staršev nasilneža in tam kriči: "Tukaj delajo starši nasilnih otrok!" Paket vsebuje štiri obiske glasnega strica na delovnem mestu staršev.