Utopitev

Sedaj je znano: na tako krut način je umrla pevka skupine Cranberries

R.T.
6. 9. 2018, 13.29
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 13.46
Deli članek:

Cigarete, alkohol, tablete in banja.

Profimedia
Dolores O'Riordan je zaslovela s skupino The Cranberries.

Dolores O’Riordan, pevka znane rock skupine Cranberries, ki se je od tega sveta poslovila 15. januarja letos, je umrla zaradi utopitve, kaže poročilo mrliškega oglednika.

Vzrok za utopitev je prekomerno uživanje alkohola. V njeni krvi so namreč našli 330 miligramov alkohola na 100 mililitrov krvi, kar je kar trikrat več, kot je dovoljena meja za vožnjo v Angliji, poroča britanski časnik The Guardian.

Pevka je pred smrtjo tudi veliko kadila (pokadila naj bi cel zavojček cigaret), v krvi pa so našli tudi sledi sedativa lorazepam in drugih pomirjeval na recept.

V poročilu sodnega zdravnika dr. Adama Combeja je zapisano, da je bila smrt posledica prekomernega uživanja alkohola, mrliška oglednica dr. Shirley Radcliffe pa je za medije povedala, da pri smrti ni bilo znakov kaznivega dejanja ali samomora. Ob mestu smrti prav tako niso našli nobenega poslovilnega pisma, so pa našli prazno škatlico cigaret, več praznih stekleničk alkoholnih pijač iz mini-bara in manjšo steklenico šampanjca.

Dolores O’Riordan, ki se je dolga leta borila z depresijo, je pod vodo v banji našla sobarica. Z obrazom je bila obrnjena navzgor. Reševalci so takoj ob prihodu pričeli z oživljanjem, a je bilo prepozno.

Umrla je v 47. letu starosti.