Naval turistov

Kaos proti Jadranu, avtoceste pokajo po šivih

S.R.
4. 8. 2018, 09.57
Posodobljeno: 4. 8. 2018, 11.23
Deli članek:

Na cestah proti hrvaški obali se že od zgodnjih jutranjih ur nabirajo ogromne kolone razgrete pločevine.

Bobo
Fotografija je arhivska

Velike količine turistov, ki so se za konec tedna podale na morsko osvežitev na hrvaških plažah, so povzročile dolge kolone in zastoje zlasti na hrvaških avtocestnih odsekih A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Reka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, na istrskem ipsilonu, liški in jadranski magistrali, zagrebški in reški obvoznici ter na mostu na otok Krk. 

Najhuje je bilo pred predorom Sveti Rok v smeri Splita, kjer je po poročanju hrvaškega avtokluba HAK nastala več kot 27 kilometrov dolga kolona vozil, a se je promet tam že sprostil, pri čemer še vedno prihaja do zastojev in zgoščenih prometnih konic. Težave povzroča tudi veter, zaradi katerega so na delu jadranske magistrale prepovedali promet za dvonadstropne avtobuse, motorje in vozila s počitniškimi prikolicami.

Pri nas zaenkrat še razmeroma tekoče

Prometno-informacijski center opozarja, da bodo danes zaradi povečanega prometa občasno zapirali predor Karavanke tako proti Avstriji kot tudi proti Sloveniji. Sicer pa se krajši zastoji pojavljajo na podravski, dolenjski in gorenjski avtocesti ter na cestah Lesce - Bled, Podgrad - mejni prehod Starod, Dolenje pri Jelšanah - mejni prehod Jelšane, Izola - Belvedere, Seča - mejni prehod Sečovlje, Koper - Šmarje - mejni prehod Dragonja.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Podgorje, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Slovenska vas in Gruškovje.