Svet

Ne samo dečke, na finale naj povabijo tudi potapljače!

S.R.
8. 7. 2018, 18.32
Posodobljeno: 8. 7. 2018, 19.09
Deli članek:

Uporabniki družabnih omrežij Fifo pozivajo, naj na ogled finala svetovnega prvenstva v nogometu povabi tudi pogumne reševalce.

Profimedia
Prvi mož Fife Gianni Infantino.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je pred dnevi ujete tajske dečke in njihovega trenerja povabil na ogled finala letošnjega svetovnega prvenstva. Seveda, če bi jih do takrat uspeli rešiti in če bi jim to dopuščalo zdravje

Danes, ko je pogumnim reševalcem iz jame Tham Luang uspelo rešiti štiri najšibkejše, reševanje pa se bodo nadaljevali jutri, so se na družabnih omrežjih začeli vrstiti pozivi, naj Fifa v povabilo vključi tudi vse junake, ki v teh dneh v jami tvegajo svoja življenja. V reševanju sicer sodeluje 90 potapljačev, med njimi 40 Tajcev in 50 iz različnih držav po svetu. 

Finale je sicer na sporedu v nedeljo 15. julija, odigrano pa bo na stadionu Lužniki v Moskvi. »Če, kot vsi upamo, bodo v naslednjih dneh ponovno združeni s svojimi družinami in jim bo to dopuščalo zdravje, jih bo Fifa z največjim veseljem povabila na ogled finala svetovnega prvenstva 2018 v Moskvi,« je takrat dejal Infantino, ki je poudaril, da pri Fifi vestno spremljajo novice o reševanju.