Lisica

Kim Kardashian, borka za boljši twitter

R.T.
14. 6. 2018, 12.50
Posodobljeno: 14. 6. 2018, 13.40
Deli članek:

Kim se nesebično razdaja za vse nezadovoljne uporabnike in uporabnice twitterja.

Profimedia
Kim Kardashian

Zvezdi resničnostnega šova, dedinji in estradnici Kim Kardashian je uspelo nemogoče. Zaradi nje utegne namreč twitter dobiti prepotreben gumb za urejanje.

Danes je stanje na tem družbenem omrežju takšno, da po objavi cvrkutka tega ne morete urediti. Lahko ga le izbrišete. Tako je twitter poln zatipkov, slovničnih napak in drugih nevšečnosti, ki delajo preglavice ljudem prvega sveta.

A temu je Kim morda uspela narediti konec. Soustanovitelja in predsednika uprave Twitterja Jacka Dorseyja je taktično povabila na rojstnodnevno zabavo svojega moža, znanega glasbenika Kanyeta Westa. Tam se je z njim zapletla v pogovor o možnih spremembah medčloveške komunikacije na spletu. Mimogrede je omenila, da si želi urejati svoje objave in da si najbrž to želijo tudi ostali uporabniki te platforme. Neznosno je namreč zatipke in napake popravljati z brisanjem starih in ponovnim pisanjem objav. Ker ima Kardashian na twitterju kar 60 milijonov sledilcev, je bil to za Dorseya najbrž jasen signal.

Profimedia
Soustanovitelj Twitterja Jack Dorsey

“Konec tedna, na Kanyevem rojstnem dnevu, sem imela zelo dober pogovorom z Jackom in mislim, da me je res poslušal glede gumba za urejanje,” se je 37-letna mati treh otrok pohvalila na twitterju. Dorsey je nemudoma odpisal: “Sedaj šele vidim, zakaj sem bil povabljen,” se je pošalil v odgovoru.

Ali bo 42-letni tehnološki podjetnik uslišal želje estradnice bomo še videli, je pa jasno, da se na njeno izjavo niso odzvali trgi. To je bolj v domeni njene mlajše polsestre Kylie Jenner, ki je v začetku leta tvitnila, da ne bo več uporabljala aplikacije Snapchat. To je delnice podjetja Snap Inc. potisnilo v brezno in izgubili so kar 1,3 milijarde ameriških dolarjev tržne vrednosti.