Kriptovalute

Zlom? Neverjeten padec bitcoina v enem dnevu

B.K.
11. 6. 2018, 09.18
Posodobljeno: 11. 6. 2018, 11.01
Deli članek:

Če ste bitcoine kupili v začetku januarja, ste do danes izgubili kar 50 odstotkov vložka.

Profimedia

Nedelja je bila temen dan za investitorje v kriptovalute. Bitcoin, največja kriptovaluta na trgu, je padel za več kot 10 odstotkov. Medtem, ko je bil en kripto-kovanec v poznih sobotnih urah vreden malce več kot 7.500 ameriških dolarjev, je njegova vrednost sedaj le še okoli 6.750 dolarjev.

Coindesk
Takole je v nedeljo dvakrat strmo padla vrednost bitcoina.

Včerajšnji zlom je še poglobil letošnje izgube bitcoina, ki sedaj znašajo kar 50 odstotkov. Od začetka leta je tako iz trga bitcoinov izginilo 120 milijard dolarjev.

Zlom naj bi bil posledica vdora v relativno majhno južnokorejsko kripto-menjalnico Conrail, iz katere so neznani napadalci ukradli za več kot 40 milijonov ameriških dolarjev kriptovalut, poroča portal Quartz.

Padle so tudi ostale večje kriptovalute kot sta denimo ethereum in ripple. Tako naj bi samo v enem dnevu trg kriptovalut izgubil kar 45 milijard dolarjev vrednosti.

Padec bi sicer lahko bil tudi posledica nedavne novice, da naj bi ameriške oblasti preiskovale štiri velike kripto-menjalnice zaradi cenovnih manipulacij, med njimi tudi slovenski Bitstamp.