Ni mu bilo pomoči

FOTO: Tragedija na Baškem jezeru: Šestletnika našli na osmih metrih globine

S.R.
11. 6. 2018, 08.25
Posodobljeno: 11. 6. 2018, 11.30
Deli članek:

V bližini Beljaka na avstrijskem Koroškem se je včeraj popoldne pripetila velika tragedija, v kateri je življenje izgubil komaj šest let star deček.

FF Latschach
Po dobri uri in pol so ga našli na osmih metrih globine.

V Beljaku živeča družina iz Romunije se je v nedeljo odločila za osvežitev v bližnjem Baškem jezeru. Namestili so se na apnenčastem produ na vzhodni obali jezera, kjer se vanj izliva karavanški potok Bistrica. Za dečka naj bi bil usoden ravno padec v ta potok.

Ko sta se starša ob približno 16. uri odpravila po prigrizek, sta otroke prepustila v varstvo svojega desetletnega sina. Policisti domnevajo, da je v tem času šestletnik padel v potok, tok vode pa ga je nato ponesel v jezero. Njegovo trupelce so plavalci namreč našli kar 23 metrov od obale na globini osmih metrov. Iskanje, v katerem so sodelovali potapljači, dve gasilski brigadi, policijski helikopter in številni drugi kopalci, je sicer trajalo dobro uro in pol. Dečka, ki je po rešitvi še kazal znake življenja, so s helikopterjem nemudoma prepeljali v bolnišnico v Celovcu, kjer pa je zvečer tragično umrl.