En par za vsako življenje

FOTO: 4500 parov čevljev za žrtve agresije izraelskih sil

S.R.
28. 5. 2018, 16.57
Posodobljeno: 28. 5. 2018, 17.01
Deli članek:

Pred zgradbo Sveta Evropske unije v Bruslju so v spomin na palestinske žrtve agresije izraelskih sil položili 4500 parov čevljev.

Profimedia
Poziv k človečnosti v Bruslju.

Zunanje ministre držav članic, ki so se danes srečali v Bruslju, je na trgu pred zgradbo Sveta EU pričakalo 4500 parov obuval, en par za vsakega Palestinca, ki so ga v zadnjih desetih letih ubile izraelske sile. Člani nepridobitne organizacije Avaaz s tem dejanjem pozivajo k bojkotu Izraela dokler pravice Palestincev ne bodo izenačene s pravicami Izraelcev.

»Odnos do palestinskega ljudstva je postal madež na vesti celotnega sveta. Čas je, da se svet upre in začne ukrepati, da se uvedejo sankcije zoper izraelske ključne industrijske panoge vse dokler Palestinci v celotni ne prejmejo enakih državljanskih pravic,« so zapisali pripadniki te aktivistične organizacije.

Profimedia
Poziv k človečnosti v Bruslju.

Vodja gibanja Christoph Schott pravi, da se s tem projektom »zavzemajo za človečnost« in da ni namenjen »boju ene strani proti drugi.« Dodal je, da se v Palestini dogaja sodoben apartheid in da s tem, ko si Evropa pred tem zatiska oči, ne ščitimo Izraela, temveč spodkopavamo lastno človečnost.

Izraelske sile so 15. maja, pomenljivo oklicanega za »dan katastrofe,« v Gazi streljale na neoborožene protestnike in jih 60 ubile, več kot 2000 pa ranile.

Profimedia
Poziv k človečnosti v Bruslju.

Profimedia
Poziv k človečnosti v Bruslju.