Zaprosili so za azil

Bela krajina: nezakonito preko meje 75 tujcev

T.L.
28. 5. 2018, 14.30
Posodobljeno: 28. 5. 2018, 18.16
Deli članek:

Poleg tega so policisti na Obrežju pri pregledu tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Foto: PU NM
Pri prehodu meje na območju Bele krajine so prijeli 75 tujcev.

Med petkom in današnjim ponedeljkom so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 75 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine.

Metliški policisti so na območju Drašičev, Božakovega in Metlike prijeli devet tujcev, ostale pa so prijeli na območju Policijske postaje Črnomelj. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Sirije, Maroka, Indije in Tunizije so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih po zaključenih policijskih postopkih odpeljali v azilni dom.

Med tovorom štirje Afganistanci

Policisti PMP Obrežje pa so v noči na ponedeljek med opravljanjem mejne kontrole pri pregledu tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper konec tedna prijeli več kot 30 ilegalnih migrantov

V petek popoldan so v Podgradu prijeli pet ilegalnih migrantov, od teh štiri državljane Sirije in državljana Iraka. Vsi so na kraju zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 22. uri so v Delenjah pri Jelšanah prijeli državljana Libije, ki je zaprosil za azil, nekaj čez polnoči pa državljana Turčije v Mali Bukovici, ki je bil vrnjen na Hrvaško.

V zgodnjih jutranjih sobotnih urah, ob 4. uri zjutraj, so policisti v Zabičah prijeli štiri ilegalne migrante - dva državljana Iraka, enega državljana Sirije in državljana Jemna. Zaprosili so za mednarodno zaščito.

Ob 6.43 so v Ilirski Bistrici prijeli osem ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana. Vsi so zaprosili za azil.

V nedeljo so ob 11.30 policisti pri Zabičah prijeli 4 državljane Sirije in enega državljana Libije. Vsi so bili vrnjeni na Hrvaško. Ob 14. uri pa so na poti za Sviščake prijeli štiri ilegalne prebežnike (dva državljana Libije in dva državljana Sirije), ki so zaprosili za azil.

Ob 20.50 so policisti na cesti Obrov - Golac prijeli pet državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.