Streljanje

Vurberk: oče sprva z balkona streljal v zrak, da bi odgnal napadalce. Ni jih prepričal

J.P.
28. 5. 2018, 13.22
Posodobljeno: 28. 5. 2018, 16.41
Deli članek:

Nove podrobnosti v zvezi s krvavim strelskim obračunom, ki se je predvčerajšnjim v zgodnjih jutranjih urah odvil pred stanovanjsko hišo v Krčevini pri Vurbergu.

Gabrijel Toplak
Prizorišče strelskega obačuna.

Štirje moški stari od 25 do 29 let so v noči s petka na soboto okoli 3. ure skušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo v Krčevini pri Vurbergu, da bi pretepli 20-letnika. Šlo naj bi, kot je na tiskovni konferenci pojasnil Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, za maščevanje za dogodek iz lanskega leta. Kateri, ni razkril.

Gabriel Toplak
Prizorišče strelskega obračuna v Krčevini.

Izsiljevanje?

Oboroženi z nožem so mu grozili s smrtjo in poškodovali njegov avtomobil – razbili so stekla in preluknjali pnevmatiko. Razbili so kletno okno, da bi vstopili v hišo, a se je vmešal oče. 51-letnik je z balkon s pištolo večkrat ustrelil v zrak. Ker to ni zaleglo, je stekel na dvorišče in pištolo uperil vanje. Ter streljal. Osumljenci so se pognali v beg. Zadel je dva: 25-letnika in 29-letnika, ki je obležal v mlaki krvi. Po naših informacijah naj bi šlo za Žana K. Preostali trije so sedli v avtomobil in se odpeljali proti Mariboru, a jih je v Zgornjem Dupleku ustavila policijska patrulja. Ustreljeni 25-letnik se zdravi v mariborski bolnišnici in ni v življenjski nevarnosti. 27- in 29-letnik sta v priporu, osumljena sta nasilništva. Oče je policiste pričakal doma. Osumljen je kaznivega dejanja uboja in dveh kaznivih dejanj poskusa uboja. 

Oče in sin še nista bila v kazenskem postopku, osumljenci pa so stari znanci policistov. Kot je pojasnil Kolbl, so bili vsi štirje že obravnavani zaradi kaznivih dejanj. 

Neuradno gre za tolpo izsiljevalcev, ki se je oborožena znašla na pragu stanovanjske hiše, v kateri po naših informacijah poleg dedka živita še njegov sin in vnuk. Izsiljevalci so domnevno prišli izvajati pritisk zaradi ovadbe, ki jo je zoper enega od znancev Žana K. podal član napadene družine.