36 smrti

VIDEO: Kim objokanih oči obiskal preživele v tragični nesreči

R.T.
24. 4. 2018, 10.18
Posodobljeno: 24. 4. 2018, 10.23
Deli članek:

Severnokorejski voditelj je dejal, da občuti “nekontrolirano žalost” ob smrti 32 kitajskih turistov v prometni nesreči.

Reuters
Severnokorejski voditelj je v bolnišnici obiskal dve preživeli žrtvi.

Nesreča se je zgodila v nedeljo, ko je severnokorejski turistični avtobus, na poti iz Kaeosnga ob južnokorejski meji proti Pjongjangu, zapeljal iz mosta. Življenja je izgubilo 32 kitajskih turistov in štirje severnokorejci.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se je včeraj sestal s kitajskim ambasadorjem v tej puščavniški državici Lijem Jinjunom, danes pa sta v bolnišnici skupaj obiskala dve preživeli udeleženki nesreče.

Na posnetku obiska je Kim videno pretresen, na njegovem obrazu se namreč niti enkrat samkrat ne izriše njegov prepoznaven nasmešek. Medtem, ko eno izmed poškodovank prime za dlan, pa se mu v očeh zasvetijo solze.

Reuters
Kim Džong Un in kitajski ambasador v Severni Koreji Li Jinjun žalujeta za tragično preminulimi.

Kim je nesrečo označil za tragično in dejal, da jo prebivalci Severne Koreje jemljejo za svojo. Severnokorejske oblasti pa bodo storile vse za to, da bodo “olajšale bolečine prizadetih družin,” poroča državna tiskovna agencija KCNA.

Zahodni mediji ocenjujejo, da so Kimove izjave in obiski le del oblikovanja javne podobe, saj se želi pokazati kot ljudski voditelj. Ali gre res za igro ali pa so njegova čustva pristna pa ocenite sami.