Depresija

Povozil dve osebi, da bi se izognil službi

R.T.
24. 4. 2018, 08.34
Posodobljeno: 24. 4. 2018, 08.35
Deli članek:

Hotel je le “spremeniti svoje življenje.”

Profimedia
Fotografija je simbolična.

“Moral sem spremeniti nekaj v svojem življenju, zato sem z avtomobilom zbil tri osebe,” je dejal pridržani 22-letni Eli Aldinger iz ameriške zvezne države Seattle. “Nisem jih imel namena ubiti, samo poškodovati sem jih želel,” je povedal v svojem zagovoru.

Seattleski policisti sicer poročajo, da je moški zbil dve osebi, hotel je sicer še tretjo, a mu ni uspelo. Ena izmed žrtev je bila huje poškodovana in prepeljana v bližnjo bolnišnico, drugo so reševalce oskrbeli na kraju.

Voznik ni bil pod vplivom alkohola ali ostalih drog, policija pa je v zapisniku zapisala, da je bil “popolnoma miren, ni se zdel zmeden, razburjen, živčen ali prestrašen. O incidentu je govoril nonšalantno.”

Aldinger je delal v menzi bližnje šole, policistu pa je povedal, da sovraži svojo službo. “Hotel je narediti karkoli, samo da bi se izgonil službi,” je še zapisal policist. Ob tem naj bi bil izjemno nezaodovljen s svojim življenjem, trpel pa bi naj tudi za nespečnostjo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

“Nisem zadovoljen s smerjo, v katero gre moje življenje. Že pet let delam v prehrambeni industriji in jo sovražim. Z nespečnostjo se soočam že nekaj mesecev, kar je grozno,” je potarnal voznik in dodal, da mu je žal za osebe, ki jih je poškodoval.

Ena izmed žrtev ni mogla biti niti jezna na svojega napadalca. “Jezna sem, a hkrati mi je žal zanj. Žal mi je, da tako razmišlja.”

Aldinger sedaj čaka na sodno obravnavo, je pa že dejal, da se veseli bivanja v zaporu, stran od njegovega mizernega življenja in nepriljubljene službe.