Korean air

Oče iz družinskega podjetja odpustil obe razvajeni hčerki

B.K.
23. 4. 2018, 08.49
Posodobljeno: 23. 4. 2018, 08.54
Deli članek:

Pred petimi leti ga je biksala starejša hči, sedaj mlajša. Oče ima dovolj obeh.

Reuters
Predsedniik uprave in večinski lastnik Korea Air, Cho Yang-ho.

Korejski letalski prevoznik Korean Air, je v lasti družine Cho. Morda se jih spomnite po incidentu izpred treh let, ko je starejša hčerka predsednika uprave podjetja Heather Cho, izgubila živce nad stevardom, ker ji je ta med letom ponudil oreške. Od njega je zahtevala, da pred njo poklekne in se ji opraviči. Heather je zaradi incidenta morala v zaporu preživeti pet mesecev.

Danes pa se je oče Cho Yang-ho razjezil še nad mlajšo hčerko Emily. Izvedel je namreč, da je med poslovnim sestankom naredila pravo sceno. Ujezila se je nad predstavnikom tržnega podjetja in mu v obraz vrgla vodo.

Reuters
Starejša hčerka Heather Cho, je zaradi napada na nič krivega stevarda, za zapahi preživela 5 mesecev.

Za starega podjetnika je bilo to dovolj in v nedeljo je v pisnem obvestilu sporočil, da bodo vodenje družbe Korean Air iz rok podpredsednice Emily Cho prevzeli profesionalni menedžerji. Ob tem je sporočil tudi, da je iz vseh pozicij razrešil tudi osramočeno starejšo hčerko Heather.

Južnokorejski podjetniški giganti so sicer vse bolj pod pritiskom javnosti zaradi netransparentnih in nepotističnih praks. Tako Samsung kot denimo Hyundai sta namreč večinsko v lasti ene družine. To zelo moti investitorje, ki zato zahtevajo zmanjšanje navzkrižnih deležev, ki si jih lastijo člani iste družine.