Bombna pošiljka

V ameriškem Teksasu odjeknila še četrta eksplozija v treh tednih

B.K.
19. 3. 2018, 08.15
Posodobljeno: 19. 3. 2018, 08.24
Deli članek:

Prebivalce ameriške zvezne države Teksas je znova pretresla eksplozija bombe, že četrta v treh tednih.

Reuters
Napadalec ima na vesti serijo bombnih napadov v zvezni državi Teksas.

Niz bombardiranj v glavnem mestu ameriške zvezne države Teksas – Austinu, se nadaljuje. V nedeljo ob pol devetih zvečer po lokalnem času je tamkajšnja reševalna služba sporočila, da so v bolnišnico odpeljali dve žrtvi eksplozije bombe.

Gre za že četrti bombni napad v tej zvezni državi, v zadnjih treh tednih. Prvi se je zgodil 2. marca, v njem pa je umrl 39-letni temnopolti moški. Drugi in tretji napad sta se zgodila 10 dni kasneje, v njem pa je življenje izgubil 17 letni temnopolti moški, 75-letna ženska latinskoameriškega porekla pa je bila ranjena, poroča ameriška medijska hiša Bloomberg.

Po tretjem incidentu je tamkajšnja policija sporočila, da sumijo, da gre za povezane napade, saj so bili vsi izvedeni z doma narejenimi bombami, ki so bile zavite v poštne pakete, naslovljene na žrtve.

Policija, ki motiva za napade še ni razvozlala, poziva prebivalce, naj do nadaljnjega ne odpirajo sumljivih ali nepričakovanih poštnih paketov.

Ob tem so možje postave tudi javno, v televizijskem prenosu, nagovorili napadalce. “Hočemo razumeti, kaj vas je prignalo do te točke. Želimo vas poslušati,” je v nagovoru dejal komandir policijske postaje Austin, Brian Manley.

Policija sicer ponuja tudi nagrado za informacije, ki bi lahko vodile do pridržanja in obtožbe odgovornih za napade. Izvorno so nagrado postavili na 50.000 ameriških dolarjev, včeraj pa so jo dvignili na 115.000.

Ali je bil včerajšnji napad povezan s prvimi tremi, zaenkrat še ni potrjeno.