Zla sreča

Tragedija poštenega tesarja: od milijona na lotu do obiska pri zdravniku

R.T.
2. 2. 2018, 16.30
Posodobljeno: 2. 2. 2018, 16.37
Deli članek:

51-letnega Donalda Savastana iz New Yorka je 4. januarja obiskala sreča v obliki velikega dobitka na loteriji. Ni je imel časa užiti.

WBNG
Donald Savastano ob zadetku na lotu.

Samozaposleni tesar Savastano je na loteriji z vplačilom desetih dolarjev zadel 1,24 milijona dolarjev ali točno milijon evrov. Ameriškim medijem je ob nasmehu fortune razlagal, da kot samozaposleni ni imel prihrankov ali načrtov za upokojitev. Ob takšnem dobitku, po odbitku davka je prejel okoli 530.000 evrov, pa so se mu odprle nove možnosti. "Nič ekstravagantnega," je ostal skromen obrtnik, "le nakup novega kamiona in odplačilo dolgov ter varna naložba za prihodnost".

Kot številni delavni Američani, tudi Savastano ni imel urejenega zdravstvenega zavarovanja. Ob nepričakovani finančni injekciji je Donald stopil tudi do zdravnikov in opravil temeljit pregled. Konec! Zdravniki so mu odkrili raka v zadnjem stadiju. Pomoč je bila prepozna. Savastano je umrl 26. januarja, 22 dni po dobitku na loteriji.

Sorodniki so ga opisali kot marljivega obrtnika, ki je znanje z veseljem prenašal na mlajše, in ljubečega družinskega človeka.