Nova afera

Poredni Trump: znova prevaral Melanio?

M.V. / Novice Svet24
25. 1. 2018, 19.30
Posodobljeno: 25. 1. 2018, 19.58
Deli članek:

Donald Trump naj bi kronično skakal čez plot, zdaj pa se je po besedah pisatelja Michaela Wolffa zapletel v afero z nekdanjo manekenko.

Hope Hicks naj bi bila več kot le predsednikova direktorica komunikacij.

Knjiga Ogenj in bes, ki jo je pred tedni objavil ameriški novinar Michael Wolff, še vedno buri duhove v predsednikovi omari. Trumpovi odvetniki so neuspešno poskušali zaustaviti objavo uspešnice, ki prinaša bombastične informacije o razmerah in odnosih za stenami Bele hiše. Nemški časnik Bild navaja, da naj bi bil glavni razlog za tako oster odziv predsednikove armade pravnikov prav razkritje, da Donald Trump vara prvo damo Melanio z 29-letno nekdanjo manekenko Hope Hicks, ki zdaj opravlja delo direktorice komunikacij. Hicksova, ki je na položaju nasledila Mika Dubkeja in Anthonyja Scaramuccija, naj bi bila razlog, da predsednik in prva dama spita v različnih sobah.

Reuters
Melania Trump Wolffovih navedb in razkritij ne komentira.

Kdo je Hope Hicks?

Mlada uslužbenka Bele hiše naj ne bi imela veliko izkušenj s politiko. Pred nastopom trenutne funkcije je bila svetovalka Ivanke Trump in oseba za stike z javnostmi v Trumpovi predvolilni kampanji. Kot trdi Michael Wolff, je njena naloga v resnici skrbeti za dobro počutje predsednika. Hicksova namreč Trumpa obvešča o tem, kako mediji pišejo o njem. Seveda mu po trditvah avtorja vedno pokaže le tiste članke, ki povzdigujejo predsednika in slavijo njegova politična dejanja. Kot piše Bild, so članki, ki bi lahko Donalda Trumpa spravili v slabo voljo, hitro odstranjeni s kupa prispevkov, ki roma k predsedniku v pisarno. Toda po Wolffovih besedah to ni edina vloga, v kateri se je znašla 29-letnica.

»Vse piše med vrsticami!«

Michael Wolff je pred dnevi nastopil kot gost v oddaji Real Time in govoril o vsebini knjige ter predvsem o nezvestobi predsednika Trumpa. Na vprašanje novinarja Billa Maherja o predsednikovem skoku čez plot, je sprva odgovarjal zadržano, nato pa je odkrito povedal, da je predsednik nezvest. »V knjigi obstaja nekaj, o čemer sem zelo prepričan, toda nimam ključnega dokaza,« je dejal Wolff. Maher ga je nato vprašal, ali je to povezano s kakšno žensko, Wolff pa mu je odgovoril, da žal nima v rokah »modre obleke«, vendar »obstaja ženska, s katero ima zdaj Donald Trump afero«. Wolff, ki je imel med pisanjem ekskluzivni dostop do informacij znotraj Bele hiše, je povedal, da morajo bralci ob koncu knjige brati med vrsticami in posvetilo se jim bo, kdo je ta ženska. Hicksova naj bi po pisanju avtorja knjige med vsemi preživela največ časa s predsednikom ter je poleg hčerke Ivanke in zeta Jareda Kushnerja edina, ki je po čistkah ostala v ožjem krogu sodelavcev ameriškega predsednika. Kot trdi Wolff, Donald in Melania že v času bivanja v Trumpovi stolpnici nista preživela veliko skupnega časa, Trump pa naj bi že takrat dvoril drugim ženskam, še posebej ženam prijateljev.