Denar

Legendarni boksar bo prodajal travo

U.K./Novice Svet24
23. 1. 2018, 07.00
Deli članek:

Slavni Mike Tyson je dejal, da je to edina možnost, da si povrne bogastvo, čeprav se mu obeta tudi bogata filmska kariera. Mu bo uspelo?

Profimedia
Nekdanji boksar verjame v zdravilne učinke marihuane. Na njegovem posestvu bodo izvajali tudi medicinske teste.

Mike Tyson še zmeraj slovi kot eden najboljših boksarjev vseh časov. V svoji bogati karieri je imel 58 dvobojev in v njih kar 50-krat zmagal. Od tega je nasprotnika nokavtiral kar 44-krat. Tyson pa se je tekom svoje kariere ujel tudi v več afer, obtožen je bil celo posilstva.

Wikipedija
Mike Tyson

Bankrot

Očitno je Tyson brez nadzora zapravljal svoje bogastvo in je bil v zadnjih letih tik pred bankrotom. A očitno ima 51-letnik načrt, kako pridobiti bogastvo nazaj. To bo storil z marihuano. V Kaliforniji, kjer boksar živi, je namreč zdaj dovoljeno prodajati marihuano. »Videli boste, to bo najboljša marihuana na svetu,« je povedal mišičnjak in dodal, da se bo združil z več partnerji, s katerimi bodo ustvarili posebno marihuansko letovišče, kot se je izrazil. Letovišče naj bi kmalu nastalo v mestu California City v puščavi Mojave. Mike je poudaril, da bodo marihuano gojili ter prodajali izključno za medicinske namene, torej za zdravljenje. »Ne gre samo za zadevanje,« je dejal oče sedmih otrok. »Marihuana pomaga ljudem zaspati, pomaga lahko ljudem z rakom, z bolečinami. Ima tudi druge zdravilne učinke, o katerih ljudje niti ne vemo vsega,« je še dodal.

Profimedia
Konoplja je z legalizacijo postala zelo donosen posel v ZDA.

Dva meseca

Tyson je razkril, da naj bi začeli prodajo opojne zeli približno čez dva meseca. Poudaril je, da ga konkurenca ne skrbi, saj bodo po njegovih besedah oni imeli najboljši izdelek. Prav gotovo pa poslu ne bo škodilo, da je eden najslavnejših športnikov na svetu. Mike sicer trenutno snema film z Jean-Claudom Van Dammom, kmalu pa naj bi začel snemati tudi film s Stevenom Seagalom. Tako vse kaže, da bo Mike kmalu spet zaživel na veliki nogi.