PREMIERA

Kako se okoristiti s smrtjo drugega?!

Nejc Simšič/Novice Svet24
23. 1. 2018, 07.15
Deli članek:

V štajerski prestolnici so ponudili burleskno, na trenutke zelo groteskno komedijo o samomoru, v kateri so zablesteli mariborski igralci.

Mediaspeed
Ekipa priznanih igralcev mariborske Drame je navdušila na premieri predstave Samomorilec.

Samomorilec, najslavnejše delo slavnega Nikolaja Robertoviča Erdmana, je satirična komedija, ki je bila v Sovjetski zvezi prepovedana in prvič uprizorjena šele leta po avtorjevi smrti.

Mediaspeed
Ponosni direktor SNG Maribor Danilo Rošker v družbi soproge, priznane igralke Nataše Matjašec Rošker.

Osrednji lik je pasiven državljan, ki se po izgubi službe odloči storiti samomor. Ko za to izvedo ljudje, ki bi s tem lahko profitirali, ga spodbujajo pri dejanju. Dramaturg in pisatelj Nebojša Pop Tasić se je za premiero v mariborski Drami tokrat lotil korenite adaptacije in dogajanje preselil v tukaj in zdaj. »Smejimo se ljudem na odru, ki so pravzaprav mi,« je v svojem slogu povedal dramaturg Pop Tasić, ki je navdušen nad končnim rezultatom in je v predstavi zelo užival.

Mediaspeed
Igralski prijateljici Minca Lorenci in Karin Komljanec sta tokrat iz dvorane navijali za igralske kolege na odru.

SAMI ZNANI OBRAZI

Igralska zasedba, ki so jo na odru sestavljali priznani igralci Vladimir Vlaškalić, Maša Žilavec, Irena Varga, Nejc Ropret, Matevž Biber, Mateja Pucko, Mirjana Šajinović, Eva Kraš, Petja Labović, Davor Herga, Jurij Drevenšek, Miloš Battelino, Mojca Simonič, Irena Mihelič, Žan Koprivnik, Matija Stipanič, Bojan Maroševič, Ivica Knez in Viktor Meglič, je navdušila številne povabljene goste, ki so po odigrani predstavi seveda čestitali ansamblu. »Fenomenalna predstava. Vse je premišljeno do zadnje podrobnosti,« je na kratko povedala zvezdniška igralka Karin Komljanec, ki ogled predstave priporoča vsem, še posebej zaradi sporočilnosti, ki jo predstava ima, kar je bistvenega pomena za današnji čas.

Mediaspeed
Igralka Eva Kraš, ki v predstavi igra Lepotico Katarino, v družbi režiserke Ivane Djilas.