Vrača udarec

Putin in Berlusconi skupaj v postelji

mv
11. 10. 2017, 07.00
Deli članek:

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je prispel v Soči, kjer se je srečal z ruskim predsednikom in prijateljem Vladimirjem Putinom. S seboj je imel tudi zanimivo rojstnodnevno darilo.

Profimedia
Putin in Berlusconi sta ostala tesna prijatelja, tudi po prisilnem odhodu slednjega iz aktivne politike.

Hollywoodski igralec George Clooney je nekoč obiskal Berlusconija. Morala bi se pogovarjati o pomoči Darfurju, vendar ga je Berlusconi odpeljal v spalnico in mu razkazoval Putinovo posteljo.

Medtem ko so na ulicah Moskve potekali protesti, na katere je pozval vodja ruske opozicije Aleksej Navalni, je Vladimir Putin v priljubljenem in prestižnem črnomorskem letovišču Soči čakal na prijatelja iz tujine, da mu bo pomagal upihniti 65. svečko na torti. Stari prijatelj pa ni prišel praznih rok. Silvio Berlusconi se namreč še dobro spomni darila, ki mu ga je pred časom poslal Putin. Šlo je namreč za posteljo, v kateri naj bi Berlusconi občeval s prostitutko Patrizio D'Addario.

Odslej bosta skupaj v postelji

Zaradi davkarije in korupcije suspendirani italijanski politik gospodarju Kremlja ni ostal dolžen, saj mu je vročil prav posebno darilo – posteljno pregrinjalo, ki ga krasi podoba rokovanja med prijateljema iz časa, ko je bil Berlusconi še na poveljniškem mestu v Rimu. Informacijo je potrdilo podjetje, ki je izdelalo in grafično oblikovalo pregrinjalo, na katerem se Putin in Berlusconi rokujeta, v ozadju pa sta prikazani največji turistični atrakciji obeh držav – rimski Kolosej in cerkev Vasilija Blaženega v Moskvi. Berlusconi si je tako zagotovil občasno prisotnost v Putinovi spalnici.

arhiv
Putinovo spalnico bo sedaj krasila podoba tesnega prijateljstva z nekdanjim italijanskim premierjem.

Kolosalni poklon

Na naslov velikega voditelja so prispele številne brzojavke drugih poglavarjev, vendar nihče, tudi Berlusconi, ni nanj naredil tako ogromnega vtisa kot umetnik Aleksej Sergijenko. Mladi slikar je naslikal monolitskega »Zlatega Putina«, sliko, visoko več kot dva metra. »V zadnjih nekaj letih sem pripravil različne kolekcije za številne predsednike, vendar je to moj vrhunec, moje remek delo,« je povedal navdušeni Sergijenko.