Mobilna verzija
00:52 23. junij 2018

Nove aretacije po zadnjem terorističnem napadu v Londonu

J.P./STA London
0 Posodobljeno: 12:02 / 20.9.2017

Britanska policija je v torek aretirala tretjega osumljenca v povezavi s terorističnim napadom na londonski podzemni železnici minuli teden, v katerem je bilo ranjenih 30 ljudi. Kot je sporočila londonska policija, so v kraju Newport v Walesu pripadniki protiterorističnih enot policije aretirali 25-letnika. Danes so sledile nove aretacije.

Teroristični napad London, britanski specialci

Trenutno je v priporu pet ljudi, preiskava pa poteka še na štirih naslovih. Foto: Profimedia

Prav tako v Newportu so danes aretirali dva moška, stara 48 in 30 let. Kot je ob tem sporočila policija, je trenutno v priporu pet ljudi, preiskava pa poteka še na štirih naslovih.

Minuli teden so v povezavi s terorističnim napadom v trajektnem pristanišču v Dovru aretirali 18-letnika, na zahodu Londonu pa 21-letnika.

Odgovornost prevzela Islamska država

V jutranji prometni konici je minuli petek odjeknila eksplozija v enem od vagonov podzemne železnice, ravno ko se je ta ustavil na postaji Parsons Green na jugozahodu Londona. Eksplozija je odjeknila, ko je bil vlak na zgornjem postajališču, ki je na prostem, in ne pod zemljo. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država.

To je bil že četrti teroristični napad v Londonu in peti v Veliki Britaniji letos.

Vaš prispevek